Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Dr. Xiaobo Wu: O dobi kitajskih samorogov

 

Kako je Kitajska ustvarila ekosistem za razcvet tehnoloških inovacij in novih poslovnih modelov, s čimer kitajska podjetja postajajo najbolj konkurenčna na globalnem trgu, smo govorili na konferenci Doba kitajskih samorogov, ki ga je organiziralo Združenje za informatiko in tehnologijo, IKT-Horizontalna mreža ter IEDC- poslovna šola Bled.

Na dogodku smo gostili priznanega kitajskega profesorja dr. Xiaobo Wuja, direktorja Nacionalnega inštituta za inovacijski management na univerzi Zhejiang, ki ga je organizacija Thinkers 50 uvrstila med najvplivnejše poslovne mislece.

Dogodek, ki je potekal na Gospodarski zbornici Ljubljana, so z uvodnim nagovorom pozdravili Sonja Šmuc, generalna direktorica GZS, Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije in Danica Purg, dekanja in predsednica IEDC-Poslovne šole Bled.



Več o dogodku si lahko ogledate tukaj.


Preberite:  Kako se je Kitajski uspelo zavihteti med največja gospodarstva?

 

Dr. Wu je poudaril, da velik uspeh pripisuje predvsem velikim investicijam v raziskave in razvoj. Meni, da ima Slovenija klub svoji majhnosti zelo sposobne ljudi. »Slovenija ima dobro izobražene ljudi, talenti so odlični. Vendar pa ljudje potrebujejo motivacijo, potrebujejo vizijo. V odprti družbi, kjer se povezuješ z drugimi, z drugimi kulturami, s tujimi akterji, vidiš nove stvari, odpirajo se nova okna priložnosti. Treba je enostavno izstopiti iz lastne cone udobja in izkoristiti potencial za raziskovanje novih stvari«.

Več o dobi kitajskih samorogov bomo objavili v intervjuju z dr. Wujem v aprilski izdaji revije Glas gospodarstva.

 

Fotogalerija

Fotogalerija