Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Delavnica za človeške in robotske raziskave (E3P2)

 Na MGRT bo v sodelovanju z ESA dne 27. septembra 2019 potekala delavnica, na kateri bodo predstavniki ESE podrobneje predstavili predlog programa za človeške in robotske raziskave (E3P2) - s poudarkom na priložnostih sodelovanja v okviru sklopa aktivnosti ExPeRT (The Exploration, Preparation, Research and Technology). 

Področje vključuje bivanje človeka v vesolju, robotiko, umetno inteligenco, vesoljske odpadke, razvoj različnih tehnologij ter predvideva sodelovanje tudi z industrijami, ki se običajno ne ukvarjajo z vesoljem (npr. različni pogonski sistemi, recikliranje, 3D tisk…)

Delavnica, ki bo potekala v angleškem jeziku,  se bo odvijala v veliki sejni sobi MGRT (2.nadstropje), Kotnikova 5, Ljubljana.

V kolikor se želite delavnice, na kateri bodo predstavljene priložnosti sodelovanja v okviru programa E3P2, udeležiti (ter se še niste prijavili), vas prosimo, da udeležbo potrdite do petka, 13. 9.2019 na naslov sabina.kolesa@gov.si.

Prosimo, da v okviru potrditve navedete tudi morebiten interes za bilateralni sestanek s predstavniki ESE. Bilateralni sestanki bodo potekali od 13.30 do 15.ure (termini bodo določeni naknadno).  

PROGRAM

Time

 

Title

 

 

Speaker

 

WORKSHOP

 

10:00

 

Welcome

 

 

SI Representative

10:05

 

The European Exploration Envelope (E3P) Programme - Period 2

 

 

S. Espinasse/A. Jordahl

10:30

 

CS #3 - Moon Exploration

 

 

B. Hufenbach

11:00

 

CS #4 - Mars Sample Return

 

 

G. Magistrati

11:15

 

Commercial Partnerships and Opportunities

 

B. Hufenbach

11:45

 

ExPeRT

 

 

G. Magistrati

12:15

 

Lunch

 

 

13:30

 

One-to-One with industry representatives, on E3P-P2 opportunities, questions, etc...

 

 

 

ALL

15:00

 

End of workshop

 

 

 

Fotogalerija