Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


IKT- podjetja, ki najbolje plačujejo svoje zaposlene

Katera IKT- podjetja najbolje plačujejo svoje zaposlene?

Predstavništva multinacionalk ohranjajo primat na lestvici najboljših plač v IKT-panogi. Tudi letos je na vrhu triperesna deteljica: SAPMicrosoft in IBM Slovenija.

Slovenska podružnica SAP je tako z 9.143 evri povprečne mesečne bruto plače ob 31 zaposlenih prvič prevzela naziv najboljšega izplačevalca v IKT-panogi.

Na lestvici 20 najbolje plačanih so podjetja: SAP, Microsoft, IBM Slovenija, Selectium Adriatics, Bitstamp, Euro plus, Ericsson, Celtra, Iconomi, SAS Institute, Symphony EYC, Vasco, NIL, S & T Slovenija, Sinergise, Ekipa2, Dinit, HRC, Ixtlan team, Avtenta  

Kakšno bo zaposlovanje v IKT-panogi do konca leta?

Potrebe po tehničnih talentih se še naprej povečujejo, zato so IT-delovna mesta delovna mesta prihodnosti. V napovedniku zaposlovanja za drugo polovico tega leta so podjetja v tej panogi napovedala 2,7-odstotno rast zaposlovanja.

Kateri kadri bodo najbolj iskani?

Povpraševanje bo po kadru s specifičnimi znanji, veščinami in kompetencami, kamor sodijo predvsem strokovnjaki s področij IKT-tehnologij, prodaje ter tehnike in omrežja.

Celoten članek Kakšno bo zaposlovanje v IKT-panogi do konca leta, kateri kadri bodo najbolj iskani in kakšno plačilo si lahko obetajo pa si lahko preberete na spletni strani časopisa Finance.

Fotogalerija