Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: ZIT za digitalno podprto skupinsko delo od doma

 

 

 

 

Spoštovani člani ZIT!

Razmere v poslovanju slovenskega gospodarstva se zaradi vplivakoronavirusa spreminjajo iz dneva v dan in vse bolj zaostrujejo. GZS intenzivno in stalno analizira stanje in predlaga ukrepe, na spletnih straneh GZS, kjer lahko redno spremljate zbrane novice s področja delovne zakonodaje, zagotavljanja likvidnosti in splošnih poslovnih nasvetov, ki vam pri poslovanju lahko pomagajo.

PREDLOG ZA USTANOVITEV KRIZNE STROKOVNE SKUPINE ZA PODPORO DELOVANJU VSEH KLJUČNIH SEKTORJEV V DRŽAVI

 

 

Upravni odbor ZIT se v teh dneh redno »digitalno« srečuje. Po sklepu UO ZIT z 20.3.2020 smo skupaj z GZS na vlado naslovili predlog za ustanovitev krizne strokovne skupine za podporo delovanju vseh ključnih sektorjev v državi.

Gre za solidarnost in pripravljenost naših članov, da z znanji, orodji in kompetencami pomagajo pri podpori ukrepom zdravstva, delovanju kritične informacijske infrastrukture, preskrbi, zagotavljanju delovanja gospodarstva, izobraževalnih procesov itd.


 

Nove razmere nas silijo v nove načine dela, na delo na daljavo, na virtualno sestankovanje in še bolj digitalno podprto skupinsko delo ter sodelovanje v procesih. Pri čemer digitalna orodja, vaše storitve in podpora uporabnikom igrajo v tem času izjemno pomembno vlogo. Zato vas pozivamo, da s svojimi brezplačnimi storitvami, orodji in nasveti sodelujete v pobudi Digitalna solidarnost, ki jo sproti dopolnjujemo TUKAJ.

Če imate morda na voljo opremo za učence osnovnih in srednjih šol, ste vabljeni, da se odzovete na poziv za pomoč zagotavljanju dostopa do spleta in računalniške opreme za šolanje prek spleta, tistim, ki te možnosti nimajo. Več o pozivu TUKAJ.

Prepričan sem tudi, da svojim strankam v tem času že nudite dodatno pomoč, da lahko svoje procese izvajajo čimbolj digitalno, pa vendar varno. Kajti te spremembe niso začasne, temveč z njimi prehajamo v novo realnost, v zelo hitro digitalno preobrazbo. Ne smemo pozabiti, da je tudi od nas odvisno, kako bomo kot družba pri tem uspešni. To je priložnost za vsako IKT podjetje in za IKT branžo kot celoto!

Vabljeni tudi, da nam posredujete ideje, pobude, primere dobrih praks, s katerimi lahko skupaj še dodatno podpremo Digitalno solidarnost.

Želim vam, da ostanete zdravi!
Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije

Fotogalerija