Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Delite z nami vaše ideje, nasvete, dobre prakse v času epidemije

Ob soočanju z novo stvarnostjo poslovanja in življenja sta najpomembnejša pomoč in sodelovanje.

Člani ZITex smo vedno dokazovali, da si znamo pomagati in združiti moči za skupne uspehe. Tako smo v preteklem letu marsikje na tujih trgih uspešno pozicionirali in predstavili slovensko znanje, začeli strateške dialoge z največjimi svetovnimi IKT vendorji ter poglabljali in širili svojo mrežo diplomatskih in gospodarskih stikov.

Nemalo naših članov je v preteklem letu izpostavilo, da je največja ovira v širitvi na tuje trge premalo časa in prevelika zasedenost s tekočimi projekti. COVID-19 nas sedaj postavlja v novo stvarnost! Naš vsakdanjik se je spremenil. Izvršni odbor ZITex-a zato poziva vse člane, da v duhu pomoči in sodelovanja in nenazadnje v duhu gospodarskega preživetja nemalo naših članov, delijo svoje izkušnje in načine, ki so vam pomagale najti nove načine prodaje in razvoja.

Nova stvarnost nam vsaj nekaj časa ne bo omogočala osebnih stikov s kupci, dobavitelji, potovanj na kongrese in sejme, diplomatskih misij in izobraževanj. Zato vas vse vljudno prosimo, da z nami delite dobre prakse in nasvete o tem kako uporabljate novodobne B2B prodajna platforme (tudi t.i. Market Place) za promocijo in izvajanje svoji prodajnih aktivnosti.

Prav tako vas pozivamo in spodbujamo, da »pre«-mislite svoje načine prodaje na tujih trgih. »Pre«-mislite o drugačnih prodajnih kanalih ter »pre«-mislite o načinu povezovanja znotraj članstva ZITex. Vse z namenom, da Slovenski IKT ponudniki preživijo zahvaljujoč hitri adaptaciji svojih poslovnih modelov in načinov. Ne samo naši naročniki, katere največkrat učimo o digitalni transformaciji, tudi mi sami se moramo transformirati. Nujno moramo transformirati svoje prodajne verige, ki bodo v prihodnosti uporabljale digitalne poti, od tistih, ki pa so to že osvojili, se moramo v najkrajšem možnem času naučiti trikov in dobre prakse.

IKT industrija je bila vedno znanilec sprememb in novih načinov delovanja. Prepričani smo, da vam tele-Workig, tele-Conferencing in elektronsko poslovanje niso tuji. Naj pa vašega bistva in jedra poslovanja »ne okuži virus«. Zaščitite se pred njim, sprejmite varovalne in imunske ukrepe, uberite nove in drugačne poti, ki vas bodo naredile še bolj močne.

Vsem članom ZITex želimo, da ostanejo »zdravi«, da solidarno izmenjujejo svoje ideje in priložnosti in tudi tako pokažejo svojo odpornost.

 

Srečno in ostanite zdravi!

zvršni odbor ZITex

Vasko Berden

Ernest Žejn

Mitja Vavpotič

Nenad Šutanovac

Fotogalerija