Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Telekom Slovenije šolskemu centru Velenje donirali prenosne računalnike

 

 

Na pobudo Digitalne solidarnosti, ki jo organizira Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS, so se odzvali v podjetju Telekom Slovenije, ki je šolskemu centru Velenje doniral pet prenosnih računalnikov.

 

V dneh, ko šolanje še vedno poteka večinoma prek spleta, je posebej skrb vzbujajoče, da številni slovenski učenci nimajo dostopa do računalnika in spleta. Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS je v sklopu pobude Digitalne solidarnosti pozvalo podjetja, da pomagajo zagotoviti računalniško opremo za šolanje prek spleta učencem, ki te možnosti nimajo.

 

Na pobudo so se odzvali v podjetju Telekom Slovenije, ki je prenosne računalnike namenil dijakom vajeniškega izobraževanja v šolskem centru Velenje.

 

Z donacijo šolskemu centru Velenje so pomagali dijakom, ki se izobražujejo v vajeniških programih izobraževanja, kar pomeni, da v normalnih razmerah opravijo polovico izobraževanja pri delodajalcih, tako da jih mentorji v podjetjih usposabljajo na praktičnih nalogah v realnem delovnem okolju. Prav ti mladi so se pri izobraževanju na daljavo znašli v težavah, ker doma niso imeli računalnikov.

 

​»V Telekomu Slovenije po svojih najboljših močeh pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč in jim z različnimi sredstvi ter načini pomoči lajšamo situacijo, v kateri so se v teh izrednih okoliščinah znašli. Verjamemo, da bodo dijaki vajeniškega izobraževanja tudi z našo pomočjo šolsko leto lažje zaključili,« je ob tem povedala Andreja Lenart, direktorica Centralnega marketinga v Telekomu Slovenije.

 

GZS je z aktivnim spodbujanjem vajeništva ter sodelovanjem med podjetji in šolami eden izmed ključnih partnerjev države na področju vajeništva. Trenutno se v treh letnikih na področju vajeništva izobražuje 360 vajencev.

 

Fotogalerija