Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: ZIT v izbor za nagrado Future Unicorn Award predlagal podjetje Better

Nagrada Future Unicorn Award (bodoči samorog), pod okriljem DIGITALEUROPE, je namenjena podjetjem iz Evrope, ki imajo potencial, da postanejo bodoči evropski tehnološki velikani. V središču pozornosti so mala in srednja podjetja, ki so se izkazala za uspešna pri digitalizaciji svojih poslovnih procesov in pri ponudbi inovativnih digitalnih izdelkov in storitev.

Kot člani DIGITALEUROPE smo v Združenju za informatiko in telekomunikacije letos prvič pristopili k nacionalnem procesu izbora kandidatov za nagrado Future Unicorn Award, saj si tudi na ta način želimo promovirati slovensko znanje v mednarodnem okolju.

Nagrada, v kateri sodeluje 40 največjih IKT združenj v Evropi, je sestavljena tako, da vsa IKT združenja pod okriljem DIGITALEUROPE nominirajo eno samo malo ali srednje podjetje, kot kandidata iz svoje države. Rezultat tega je resnično vseevropski izbor neverjetnih digitalnih podjetij iz vseh sektorjev.

 

Da bi Evropa ostala konkurenčna, mora bistveno pospešiti digitalno preobrazbo in investirati v digitalizacijo. »Danes samo 6 % samorogov na svetu prihaja iz EU in to ni dovolj. S predstavitvijo sijajnih tehnoloških zagonskih podjetij iz vse Evrope pri DIGITALEUROPE upamo, da bodo investitorji prepoznali priložnosti in podjetjem pomagalo na naslednjo raven,« je pojasnila namen nagrade Cecilia Bonefeld-Dahl, generalna direktorica DIGITALEUROPE.

 

Zmagovalno podjetje bo razglašeno na spletni konferenci Masters of Digital Conference, ki bo 3. in 4. februarja 2021.

ZIT k izboru povabil tri člane

 

K procesu izbora kandidatov  za nagrado Future Unicorn Award  smo povabili tudi naše člane. Skladno s kriteriji nagrade, kot so skokovita rast prometa, število zaposlenih in delež izvoza, smo na osnovi poslovnih podatkov podjetij od leta 2017 do 2019 med našimi člani izbrali 3 kandidate in jih pozvali k sodelovanju, in sicer:

 

Podjetje Cosylab  (tehnološko podjetje, ki je osredotočeno na razvoj naprednih tehnologij za svetovni trg. So ponudniki profesionalnih storitev za integracijo krmilnih sistemov in naprav za projekte in eksperimente Velike fizike).

Podjetje Better (eden vodilnih evropskih ponudnikov IT za zdravstvene rešitve, ki so pozorni predvsem na trende, ki zadevajo digitalizacijo te panoge).

Podjetje XLab  ( globalno IT podjetje, osredotočeno na področja tehnologije oddaljenega namizja, upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture, varnosti in zasebnosti, interneta stvari in podatkovne analitike).

Vsi pozvani k sodelovanju pri izboru nagrade somorogov so predstavili svoje ambicije za rast  in dobičkonosnost, oceno rasti v prihodnjih 3 letih in oceno inovativnosti svojih izdelkov ali storitev.

 

Po vseh kriterijih in tudi s plemenitim poslanstvom je komisijo najbolj prepričalo podjetje Better s podatkovno platformo, ki se v zadnjem obdobju v veliki meri uporablja za izboljšave zdravljenja pacientov, okuženih z novim koronavirusom.

 

 

Kot pojasnjujejo v podjetju Better je njena poglavitna prednost, da shranjuje podatke o pacientih v odprtem podatkovnem standardu, ki omogoča zbiranje podatkov iz raznovrstnih virov – v enotni obliki, neodvisno od ponudnika aplikacije. Tako so zbirke podatkov prenosljive med različnimi zdravstvenimi ustanovami in proizvajalci aplikacij, raziskovalnimi instituti in celo državami.

 

Zelo smo ponosni na kandidate. Vsa tri podjetja odlikujejo odlični poslovni rezultati, inovativni produkti in mednarodni potencial za uspeh. Slovenska IKT podjetja so zelo inovativna in kar škoda je, da smo lahko nominirali le eno podjetje. Veseli me, da lahko preko te nagrade pripomoremo k promociji slovenskega znanja, je povedala Andreja Lampe, vodja IKT-horizontalne mreže pri Združenju za informatiko in telekomunikacije.

 

 

 

Fotogalerija