Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Na voljo osem milijonov evrov za digitalizacijo slovenskih občin

Država bo financirala pripravo, organizacijo, izvedbo in promocijo demonstracijskih projektov, katerih rezultat morajo biti nove ali izboljšane digitalne rešitve in/ali storitve s področij pametnih mest in skupnosti na osnovi tehnologije interneta stvari.

Država bo do konca leta 2023 za pospešitev uvajanja inovativnih rešitev na področju digitalizacije občin namenila osem milijonov evrov. Ministrstvo za javno upravo (MJU) je sredi februarja objavilo javni razpis za demonstracijske projekte vzpostavljanja pametnih mest in skupnosti »JR PMIS«. Prve prijave, ki jih bodo oddali konzorciji slovenskih občin, bodo odpirali v začetku maja, drugi rok za oddajo prijav pa poteče 10. septembra.

»Stanje na področju pametnih mest in skupnosti je v Sloveniji ta trenutek povprečno,« pravi Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije (ZIT). »Imamo kar nekaj zanimivih ponudb in znanj ter na drugi strani tudi nekaj zanimivih projektov. Vendar je potenciala in potreb na strani mest in občin precej več,« nadaljuje sogovornik in dodaja, da bo razpis JR PMIS zelo pripomogel k razmahu tega področja.

Več si preberite v IKT.Finance.si tukaj>>

Fotogalerija