Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Kakšne impulze prinaša predsedstvo Nemčije, Portugalske in Slovenije za ustvarjanje evropskega podatkovnega prostora o zdravju?

 

 

 

 

Na nemški nacionalni konferenci o zdravstveni ekonomiji je danes na okrogli  mizi  z naslovom "Kakšne impulze prinaša predsedstvo Nemčije, Portugalske in Slovenije za ustvarjanje evropskega podatkovnega prostora o zdravju? " v imenu ZIT in delovne skupine eZdravstvo sodeloval naš član Anže Droljc.

Predstavnik delovne skupine za eZdravstvo, Anže Droljc, je sodeloval na okrogli mizi o skupnih prizadevanjih predsedniškega tria, Nemčija, Portugalska, Slovenija, za ustvarjanje evropskega podatkovnega prostora za zdravstvo.

Poudarili smo dobre prakse, kot je to slovenska interoperabilna hrbtenica za področje zdravstva, portugalska nacionalna strategija za zdravstvo ter izkušnje držav Baltika.  Poseben izziv in zgodba o uspehu za digitalizacijo je bila uvedba evropskega digitalnega covid potrdila, ki je zahtevala sodelovanje na političnem, zdravstvenem in digitalnem področju.

Sporočilo udeležencev »sodelovanje in standardizacija na evropskem nivoju je ključna za digitalno preobrazbo zdravstvenega sistema«.

Fotogalerija