Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Skupna izjava DIGITALEUROPE in ZIT

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS je skupaj z evropsko organizacijo DIGITALEUROPE  pred prevzemom predsedovanja Slovenije Svetu EU podpisal skupno izjavo za priporočilo prednostnih nalog slovenskega predsedovanja pri postavljanju temeljev za okrevanje EU.

Slovenija bo 1. julija prevzela predsedovanje Svetu EU  in sklenila »trio predsedstev« z Nemčijo in Portugalsko. Ker uvedba cepljenja poraja upanje za  preporod Evrope, ima slovensko predsedstvo priložnost zaključiti ambiciozen program, ki sta ga začeli Nemčija in Portugalska, je povedala Cecilia Bonefeld-Dahl, generalna direktorica  DIGITALEUROPE, ki je izrazila podporo novemu predsedstvu Sveta pri tej nalogi.

Slovensko predsedstvo bo imelo ključno vlogo pri usklajevanju uvajanja državnih načrtov za oživitev gospodarstva. Instrument za oživitev in odpornost je edinstvena priložnost za države članice, da se zavežejo širšim reformam, povezanim z evropskimi digitalnimi cilji in čezmejno sodelovanje pri bolj usklajenem enotnem trgu.
 

Hitro in splošno uvajanje digitalnih tehnologij ima lahko pomembne gospodarske, družbene in geopolitične posledice, zato si moramo zagotoviti položaj Evrope kot tehnološko vodilne v svetovni digitalni tekmi, je povedal Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS.

Več o izjavi si lahko preberete tukaj>>

Fotogalerija