Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Glas gospodarstva: Povezljivost je ključna za gospodarski in družbeni razvoj

Ekipa ZIT v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: Razvita informacijsko-komunikacijska infrastruktura in koncepti digitalne preobrazbe predstavljajo pomembne temelje za poslovno uspešnost organizacij. Pa vendar so udeleženci dogodka Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike ugotavljali, da v EU primanjkuje ambicij za večjo povezljivost.


  • "Cilj Slovenije je stoodstotna pokritost vseh poseljenih območij s širokopasovnimi omrežji do konca desetletja.
  • Z uvajanjem novih generacij omrežnih tehnologij se ob hitrosti izboljšujejo tudi varnost, razpoložljivost in zanesljivost omrežij, kar je bistvenega pomena za podjetja in kritično infrastrukturo."

     

    "Da bo prihod novih tehnologij, vključno z omrežjem 5G, pomembno vplival na ključne sektorje v gospodarstvu, so se strinjali udeleženci dogodka Priložnosti 5G omrežja za poslovne uporabnike, ki so ga sredi oktobra organizirali Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), IKT horizontalna mreža in Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije."

    "Po napovedih v. d. generalnega direktorja Direktorata za informacijsko družbo Petra Jenka je eden izmed glavnih ciljev Slovenije stoodstotna pokritost vseh poseljenih območij s širokopasovnimi omrežji do konca desetletja. Omrežje 5G je sicer prisotno v 24 državah EU, vendar po besedah Alberta di Feliceja iz združenja za digitalno tehnologijo DigitalEurope primanjkuje ambicij za povezljivost."

Vabljeni k branju celotnega članka TUKAJ.

Fotogalerija