Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Glas gospodarstva: Slovensko podjetje SkyLabs nominirano za nagrado Future Unicorn Award 2022

Flavio Fuart (ZIT) v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: Nagrada bodoči samorog – Future Unicorn Award – pod okriljem združenja DIGITALEUROPE je namenjena podjetjem iz Evrope, ki imajo potencial, da postanejo bodoči evropski tehnološki velikani. 


V Združenju za informatiko in telekomunikacije (ZIT) pri GZS ter IKT horizontalni mreži kot člana DIGITALEUROPE so letos k sodelovanju pozvali 10 podjetij.

"Nagrada Future Unicorn Award se podeljuje malim in srednjim podjetjem, ki so se izkazala za uspešna pri digitalizaciji svojih poslovnih procesov in pri ponudbi inovativnih digitalnih izdelkov in storitev. Vsa največja evropska združenja IKT pod okriljem DIGITALEUROPE nominirajo eno malo ali srednje podjetje, kar resnično pomeni vseevropski izbor najboljših digitalnih podjetij iz vseh sektorjev."

Med deseterico navdušila trojica 
"Letos so pogoje sodelovanja zaostrili, saj izbiramo zgolj med hitro rastočimi podjetji. Preverjajo se tudi kazalniki, kot so skokovita rast prometa, število zaposlenih, inovativnost in potencial za hitro rast in širitev trga. Kot člani DIGITALEUROPE v Združenju za informatiko in telekomunikacije (ZIT) pri GZS ter IKT horizontalni mreži smo letos med našimi člani na osnovi poslovnih podatkov podjetij za obdobje 2018–2020 in ocene za 2021 k sodelovanju pozvali 10 podjetij. Komisijo so navdušila tri podjetja, ki kažejo ambicijo in potencial rasti: SkyLabs, Hudlajf in In516ht. Vsa tri podjetja izpostavljajo razvoj lastnih rešitev, opolnomočene zaposlene in posluh za potrebe strank. »Zelo smo ponosni na kandidate. Vsa tri podjetja odlikujejo odlični poslovni rezultati, inovativni produkti in mednarodni potencial za uspeh. Po vseh kriterijih in tudi z ambicioznim poslanstvom pa je komisijo najbolj prepričalo podjetje SkyLabs, ki je usmerjeno v vesoljsko tehnologijo in ponuja miniaturne rešitve ter inovativen pristop k vesoljskemu inženiringu,« pravi član komisije Igor Zorko. Trije finalisti nagrade Future Unicorn Award bodo razglašeni 24. januarja 2022, zmagovalno podjetje pa 3. februarja 2022 na konferenci mojstrov digitalizacije – Masters of Digital."

Vabljeni k branju celotnega članka TUKAJ.

 

 

Fotogalerija