Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Glas gospodarstva: Slovenija potrebuje strategijo za eZdravje

Darja Kocbek  v  posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: "Na področju digitalnega zdravja se po svetu ogromno dogaja. V prihodnjih letih lahko pričakujemo strategijo za eZdravje, precejšnje število pilotnih projektov, sistemsko vpeljavo telemedicine, spremembe v smeri enotnega zdravstvenega kartona bolnika in še marsikaj."


  • "Epidemija je dala pospešek sprejemanju digitalnih rešitev v zdravstvu, hkrati se je dvignila motivacija za uporabo digitalnih orodij na strani državljanov.
  • Prostor posveta z zdravnikom ni več vedno le ordinacija, ampak vse pogosteje aplikacija, kar se je pri določenih boleznih in določenih bolnikih izkazalo za pozitivno.
  • Nadaljevati oziroma pospešiti je treba digitalno opismenjevanje tako laične kot strokovne javnosti."

​"»Slovenija ima dobre temelje za učinkovito eZdravje. Že zdaj imamo veliko dobrih praks, o katerih se lahko pohvalimo pred kolegi iz tujine, čaka pa nas še ogromno dela,« pojasnjuje Polona Mežan, direktorica Zbornice MedTech Slovenija. Da je Slovenija na področju digitalizacije zdravstva dobro razvita, ima napredno zasnovano nacionalno infrastrukturo in jo kot primer dobre prakse opazijo tudi v tujini, ko delajo korake v tej smeri, poudarja Tomaž Gornik, ustanovitelj in direktor družbe Better. Epidemija je dala dodaten pospešek sprejemanju digitalnih rešitev v zdravstvu na vseh ravneh, hkrati se je v tem času občutno dvignila motivacija za uporabo digitalnih orodij na strani državljanov, ki želijo biti v procese vedno bolj aktivno vključeni, ugotavlja Vasja Rebec, direktor podjetja SRC Infonet."

Vabljeni k branju celotnega članka TUKAJ. 

 

Fotogalerija