Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Nagrado ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo prejel MGRT


Aleksander Bastl, Igor Zorko, Alenka Marovt, Nenad Šutanovac, Ernest Žejn in Janko Burger

 

 

Na GZS - Združenju za informatiko in telekomunikacije so danes podelili nagrade ZITko leta za posebne dosežke in priznanje ZIT partner leta  za večjo digitalno ambicijo. Nagrade so namenjene članom združenja za njihov trud, delo, rezultate, ki so bistveno pripomogli k uveljavitvi združenja in njegovih aktivnosti ter so prispevali močan pečat k večji digitalni ambiciji Slovenije.

 

Za člane, ki so bili v lanskem letu še posebej aktivni, predani s svojim delom in rezultati, smo podelili  nagrade za posebne dosežke -ZITko leta (Member of the year) ter priznanje za ZIT partner leta (Partner of the year).

 

Med letošnjimi dobitniki nagrad so:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo 

ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo

Ernest Žejn, Žejn d.o.o.

Član UO ZIT, podpredsednik sekcije Zitex, Vodja delovne skupine za Poslovno pravna vprašanja Urbane platforme IKT HM
Za posebne dosežke - ZITko leta

 

Igor Zorko, ZZI d.o.o.

Predsednik UO ZIT, vodja delovne skupine eZdravstvo, član Strateškega sveta za digitalizacijo pri RS, predsednik Slovenske digitalne koalicije 
Za posebne dosežke - ZITko leta

 

Aleksander Bastl, Bass d.o.o.

Predsednik sekcije S3P, član UO ZIT 
Za posebne dosežke - ZITko leta

 

Janko Burger, Cosylab d.o.o.

Član UO ZIT, predsednik sekcije ScienceTech

Za posebne dosežke - ZITko leta

 

 

 

V Združenju za informatiko in telekomunikacije naši člani skozi celotno leto aktivno sodelujejo v številnih pobudah, delovnih skupinah in sekcijah. Njihove aktivnosti,  izkušnje, delo in energija, ki jih usmerjajo v izboljševanje pogojev za IKT panogo, njeno boljšo izvozno usmerjenost ter za podporo digitalizacije v Sloveniji nasploh, zelo cenimo. In rezultati kažejo, da smo pri tem vsako leto bolj uspešni, je povedal Nenad Šutanovac, direktor Združenja za Informatiko in telekomunikacije pri GZS in ob tej priliki čestital vsem nagrajencem, ki so s požrtvovalnim delom in energijo prispevali levji delež k dobremu delu in prepoznavnosti ZIT. »Ponosen sem na odlično sodelovanje s člani ZIT, kajti le skupaj lahko razvijamo panogo in digitalno Slovenijo. Še posebej pa bi izpostavil zunanjega partnerja leta, ki je letos MGRT, za dobro sodelovanje in pomemben prispevek k podpori digitalizacije gospodarstva«, je dodal.

 


Alenka Marovt (MGRT) in Nenad Šutanovac (ZIT)


Po besedah Alenke Marovt iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo se je gospodarstvo v zadnjih dveh letih soočalo s številnimi izzivi zaradi pandemije, zato je bilo ključno, da so se na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo ustrezno in hitro odzvali. »Gospodarstvu smo preko desetih paketov protikoronske pomoči namenili več kot 2,3 mrd. evrov finančnih sredstev, na kar so se podjetja izjemno dobro odzvala. Skupaj smo nadpovprečno povečali bruto domači proizvod za 8,1 %, imamo rekordno zaposlenost v zgodovini Slovenije in pri vlagateljih v tujini uživamo zaupanje«.

»Sedaj je čas za okrevanje, ključno vlogo pri tem pa bo odigralo področje digitalizacije in digitalna preobrazba gospodarstva, kamor smo v zadnjih štirih letih intenzivno usmerili finančne spodbude. Ukrepe smo sooblikovali z GZS-Združenjem za informatiko in telekomunikacije, saj stremimo k istim ciljem, to je k projektom gospodarstva, ki vključujejo napredne digitalne tehnologije, povezovanje podjetij ter razvoj in krepitev novih znanj. S tovrstno podporo bomo nadaljevali tudi v prihodnje prek Načrta za okrevanje in odpornost in tudi prek sredstev evropske kohezijske politike. Podjetja pa pozivamo, da pripravijo take projekte, ki bodo omogočili povezovanje v konzorcije in tako okrevanje za vse«, je povedala Alenka Marovt in dodala, da so ponosni, da je nagrada ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo namenjena njihovemu ministrstvu, saj to pomeni, da so vzpostavili odličen odnos in sodelovanje, ki temelji na strokovnosti, spoštovanju, iskrenosti in zaupanju.

 

»Digitalizacija in IT sektor tvorita razvojno osnovo Evrope in Slovenije. Pomembno je, da slovenska podjetja zagotavljamo kvalitetno podporo naši digitalni preobrazbi. Zato mi je v veliko veselje, da je med ZIT člani in pomembnimi slovenskim IT-jem, tudi naše podjetje prepoznano kot aktivno, napredno, kvalitetno in sodelujoče podjetje«, je povedal Igor Zorko, iz podjetja ZZI.

 

 

V dobi med COVID-om in po COVIDu postaja digitalna agenda eden najpomembnejših stebrov gospodarskega razvoja. Gospodarska Zbornica Slovenije in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri tem igrata ključno vlogo vpetosti IKT gospodarstva v digitalne razvojne smernice  Vsak dan se bolj zavedamo nuje povezovanja in sodelovanja, kjer ZIT implementira daleč najboljšo platformo za IKT segment. “Veliko mi pomeni, da skupaj spoštujemo eden drugega in ugotavljamo, da smo šele na začetku zelo dolge poti. Večino najlepših avantur je šele pred nami! Iskrena hvala za nagrado in iskrena lepa za skupno borbo za digitalnejši jutri”, je povedal Ernest Žejn iz podjetja Žejn.

 

“Povezovanje je v sedanjem času še pomembnejše kot kdajkoli prej, zato pohvale Gospodarski zbornici in Združenju za informatiko in telekomunikacije, da omogočata odlično platformo za oblikovanje novih partnerstev med podjetji, do raziskovalne skupnosti kot tudi usmerjenega dialoga z državo. V sekciji Sciencetech smo zato še boljši in uspešnejši v sodelovanju z napredno znanstveno-tehnološko infratstrukturo. Ponosen sem, da so naša prizadevanja prepoznana kot odlična in da sem lahko del te eminentne družbe”, se je za nagrado zahvalil Janko Burgar iz podjeta Cosylab.

»Zelo sem počaščen za prejem nagrade. Ta je priznanje dela naše celotne ekipe, s katero ustvarjamo vsak dan in skupaj dosegamo rezultate. To je naša nagrada za naše skupne dosežke. Kaže nam potrditev dobrega dela in nam predstavlja spodbudo za nadaljnje korake«, je povedal Aleksander Bastl iz podjetja Bass.

Fotogalerija