Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


ZIT na srečanju delegacije iz Salzburga, s predstavniki združenja UBIT



Konec aprila je Slovenijo obiskala manjša delegacija iz Salzburga, in sicer predstavniki strokovnega združenja UBIT, ki v Avstriji združuje več kot 73. 000 članov in povezuje podjetja s področij računovodstva, poslovnega svetovanja ter informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij, ter predstavnike podjetij iz teh panog.

Srečanje je organiziralo predstavništvo avstrijskega gospodarstva v Sloveniji, Advantage Austria,  z namenom da se združenju UBIT predstavi slovenski trg, njegove prednosti ter nekatere poslovne priložnosti.

 V okviru tridnevnega programa, katerega del je bilo tudi srečanje 29. aprila, so udeleženci spoznavali Slovenijo, tukajšnja podjetja in morebitne poslovne priložnosti.  S pozdravnim nagovorom je vse udeležence pozdravila avstrijska veleposlanica mag. iur. Elisabeth Ellison-Kramer. Dogodka se je udeležil tudi mag. Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije, ki je predstavil IKT panogo v Sloveniji ter področja potencialnega sodelovanja z avstrijskimi podjetji. Predsednik Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti, mag Borut Potočnik, pa je predstavil Združenje za management consulting.

 V formalnem in kasneje tudi neformalnem druženju so se udeleženci strinjali, da je med panogama IT in svetovalno panogo precej sinergij, ravno zato sta obe panogi v Avstriji v istem združenju.

 “Verjamemo, da takšni dogodki,  kjer izmenjujemo mnenja, pridobivamo nove informacije in  nove kontakte, vedno razvijejo nove poslovne priložnosti, tudi za naše člane”, je povedal Nenad Šutanovac.       

 

Fotogalerija