Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Predstavitev članov strokovne komisije za izbor nagrajencev za GoDigital nagrado za najboljši digitalni projekt leta 2022

Na razpis za GoDigital nagrado, katere namen je promoviranje najboljših digitalnih projektov v Sloveniji, je do roka prispelo kar 17 projektov, ki jih je ocenjevala strokovna komisija za izbor nagrajencev. Komisijo je sestavljalo 6 članov, večina iz upravnega odbora ZIT, ki prihajajo tako iz IKT-panoge, kot velikih in malih gospodarskih družb iz različnih panog. Komisija je med drugim ocenjevala vpliv projekta na uspešnost organizacije, uporabo novih in naprednih tehnologij ter konceptov odprtosti in povezljivosti podatkov, izvirnost in inovativnost, varnost ter vrednost za naročnika. Prijavljeni projekti so se morali skladati tudi z rdečo nitjo letošnje konference GoDigital!, ki je Digitalni in zeleni prehod. Več o razpisnih pogojih si lahko preberete tukaj.

 

Strokovni komisiji za podelitev GoDigital nagrade je predsedoval Igor Zorko, komisijo pa so sestavljali še dr. Franc Bračun, Boštjan Mesič, Vesna Nahtigal, Marko Štefančič in mag. Nenad Šutanovac.

 

Igor Zorko, podpredsednik GZS, predsednik upravnega odbora Združenja za informatiko in telekomunikacije 

 

Igor Zorko je aktiven član Gospodarske zbornice Slovenije, kot podpredsednik GZS, pristojen za malo gospodarstvo in podjetništvo, in predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije aktivno zastopa slovenski IKT-sektor in predseduje Slovenski digitalni koaliciji. V svojih aktivnostih si prizadeva za povezovanje vseh deležnikov za družbi in gospodarstvu prijazno digitalizacijo Slovenije.

Je priznan poslovni strokovnjak in govornik na različnih dogodkih v zvezi z digitalno transformacijo, industrijo 4.0 in tudi digitalizacijo kot podpornim delom zdravstvenega sistema. Je aktiven član v združenjih, kot je Slovenski nacionalni forum za eRačun, in pobudnik Slovenske digitalne koalicije. V svoji dolgoletni karieri je kot direktor podjetja ZZI pridobil veliko izkušenj na področju razvoja poslovnih rešitev, interoperabilnosti, e-poslovanja, digitalizacije in standardizacije e-poslovanja.

Dr. Franc Bračun, pomočnik uprave in Chief Data Officer, NLB Group

Dr. Franc Bračun je doktor znanosti s področja upravljanja informacijskih sistemov in je izkušen Chief Data Officer ter pomočnik uprave z izkazano zgodovino dela v bančni industriji. Je izkušen (1) inženir, usposobljen za poslovno analizo ter poslovno in tehnično upravljanje podatkov, podatkovno znanost, strojno učenje, globoko učenje ter analitiko podatkov in je izkušen (2) vodja na izvršilnem nivoju, s poglobljenim poznavanjem bančništva, bogatimi izkušnjami pri načrtovanju strategije in poslovnem načrtovanju, upravljanju poslovnih procesov in informacijskih sistemov. V več kot 25 letni karieri v bančništvu je vodil elektronsko bančništvo, kartično in bankomatsko poslovanje, je bil izvršni direktor za bančništvo na drobno in izvršni direktor za razvoj, vodil je razvoj produktov in marketing, v zadnjih šestih letih pa deluje na področju podatkov in umetne inteligence. 

Boštjan Mešič, vodja oddelka tehnične prodaje v PE digitalne rešitve,  S&T Iskratel

»Že več kot 30 let svojo kariero posvečam področju informatike in telekomunikacij. V svojem delovanju vedno poskušam najti ravnotežje med raziskovanjem, uvajanjem novih tehnologij, iskanjem poslovnih koristi za podjetje in splošne dobrobiti za družbo. Trenutno v podjetju S&T Iskratel vodim oddelek tehnične prodaje v PE digitalne rešitve. Še zlasti sem osredotočen na razvoj novih poslovnih priložnosti in širši promociji na področjih mobilnih privatnih omrežij, pametnih rešitev za energetiko, transport ter pametna mesta in skupnosti. Sem tudi član Upravnega odbora ZIT pri GZS in član Usmerjevalnega odbora SRIP PMiS. Pri letošnjem izboru za digitalni projekt leta GoDigital me je najprej prijetno presenetilo veliko število prijav, kar nedvomno kaže na velik potencial in zavzetost slovenskih podjetij in njihovih naročnikov. Vse prijave so bile skladne z razpisnimi pogoji in zelo kakovostne. Nekaj pa jih je prav izstopalo in verjamem, da smo izbrali prave zmagovalce izbora, ki zagotovo zaslužijo širšo promocijo,«  je še dodal Mešič.

 

Vesna Nahtigal, Izvršna direktorica za industrijsko politiko, GZS

»Kot izvršni direktorici za industrijsko politiko mi je v čast in veselje da v okviru delovanja Gospodarske zbornice Slovenije sodelujem z Združenjem za informatiko in telekomunikacijo na področju digitalizacije in digitalne preobrazbe slovenskega gospodarstva. Skupaj z ZIT in ostalimi deležniki smo soustanovitelj Gospodarskega strateškega sveta za digitalizacijo, ki zastopa interese vseh članov GZS, ki so uporabniki tehnologij digitalizacije. Sodelujemo tudi v Skupini za upravljanje digitalne preobrazbe GZS, ki povezuje panožne in regijske zbornice ter združenja, katere namen je digitalizacija celotne GZS v skladu s poslovnimi cilji GZS.«

Marko Štefančič, MBA, predstavnik Gartner v Slovenija


Marko Štefančič je regijski direktor in principal Gartnerja za Slovenijo in Centralno Azijo, kjer je zadolžen za upravljanje poslovanja, strateško načrtovanje ter sodelovanje s ključnimi strankami in uporabniki Gartnerjevih storitev v regiji. Z Gartnerjem sodeluje že več kot 15 let v različnih funkcijah, predvsem na področju prodaje in razvoja poslovanja.

Na trgu informacijskih tehnologij in rešitev ima več kot 20 let bogatih izkušenj, tako z vodenjem in upravljanjem, marketingom, svetovanjem in prodajo. Je tudi avtor večjega števila člankov in prispevkov o IKT ter soavtor knjige. Za uspešno delo v Gartnerju je prejel več nagrad in priznanj.

Marko Štefančič je študiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Na Edinburgh Business School Univerze Heriot-Watt v Edinburghu je prejel naziv Master of Business Administration (with distinction).


mag. Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije

Dinamičen strokovnjak z več kot 20 let vodstvenih izkušenj v IKT industriji in več kot 25 let izkušenj na področju prodaje rešitev. Ima izjemne dosežke pri vodenju ljudi, vodenju prodaje, prestrukturiranju organizacij, razvoju novih poslov ter vodenju funkcij, procesov in projektov. Z visoko čustveno inteligenco za vzpostavljanje in vzdrževanje trdnih in zaupanja vrednih profesionalnih odnosov znotraj podjetja, s strankami in partnerji. Usmerjen je k rezultatom in ima zelo dobre dosežke.

»S tem projektom spodbujamo kakovost in promoviramo lokalno IKT-industrijo, ki si zasluži zaupanje in večjo vidnost« je povedal g. Šutanovac.


Nagrado GoDigital! bomo podelili na konferenci GoDigital – Just do IT, Digitalni in zeleni prehod – pot zmagovalcev!, ki bo potekala 24. novembra 2022 na Brdu pri Kranju. Dogodek organizira Združenje za Informatiko in telekomunikacije pri GZS v sodelovanju z IKT Horizontalno mrežo in DIH Slovenije.

 

 

 

Fotogalerija