Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Predstavitev članov strokovne komisije za izbor nagrajencev za GoDigital nagrado za najboljši digitalni projekt leta 2022

Na razpis za GoDigital nagrado, katere namen je promoviranje najboljših digitalnih projektov v Sloveniji, je do roka prispelo kar 17 projektov, ki jih je ocenjevala strokovna komisija za izbor nagrajencev. Komisijo je sestavljalo 6 članov, večina iz upravnega odbora ZIT, ki prihajajo tako iz IKT-panoge, kot velikih in malih gospodarskih družb iz različnih panog. Komisija je med drugim ocenjevala vpliv projekta na uspešnost organizacije, uporabo novih in naprednih tehnologij ter konceptov odprtosti in povezljivosti podatkov, izvirnost in inovativnost, varnost ter vrednost za naročnika. Prijavljeni projekti so se morali skladati tudi z rdečo nitjo letošnje konference GoDigital!, ki je Digitalni in zeleni prehod. Več o razpisnih pogojih si lahko preberete tukaj.

 

Strokovni komisiji za podelitev GoDigital nagrade je predsedoval Igor Zorko, komisijo pa so sestavljali še dr. Franc Bračun, Boštjan Mesič, Vesna Nahtigal, Marko Štefančič in mag. Nenad Šutanovac.

 

Igor Zorko, podpredsednik GZS, predsednik upravnega odbora Združenja za informatiko in telekomunikacije 

 

Igor Zorko je aktiven član Gospodarske zbornice Slovenije, kot podpredsednik GZS, pristojen za malo gospodarstvo in podjetništvo, in predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije aktivno zastopa slovenski IKT-sektor in predseduje Slovenski digitalni koaliciji. V svojih aktivnostih si prizadeva za povezovanje vseh deležnikov za družbi in gospodarstvu prijazno digitalizacijo Slovenije.

Je priznan poslovni strokovnjak in govornik na različnih dogodkih v zvezi z digitalno transformacijo, industrijo 4.0 in tudi digitalizacijo kot podpornim delom zdravstvenega sistema. Je aktiven član v združenjih, kot je Slovenski nacionalni forum za eRačun, in pobudnik Slovenske digitalne koalicije. V svoji dolgoletni karieri je kot direktor podjetja ZZI pridobil veliko izkušenj na področju razvoja poslovnih rešitev, interoperabilnosti, e-poslovanja, digitalizacije in standardizacije e-poslovanja.

Dr. Franc Bračun, pomočnik uprave in Chief Data Officer, NLB Group

Dr. Franc Bračun je doktor znanosti s področja upravljanja informacijskih sistemov in je izkušen Chief Data Officer ter pomočnik uprave z izkazano zgodovino dela v bančni industriji. Je izkušen (1) inženir, usposobljen za poslovno analizo ter poslovno in tehnično upravljanje podatkov, podatkovno znanost, strojno učenje, globoko učenje ter analitiko podatkov in je izkušen (2) vodja na izvršilnem nivoju, s poglobljenim poznavanjem bančništva, bogatimi izkušnjami pri načrtovanju strategije in poslovnem načrtovanju, upravljanju poslovnih procesov in informacijskih sistemov. V več kot 25 letni karieri v bančništvu je vodil elektronsko bančništvo, kartično in bankomatsko poslovanje, je bil izvršni direktor za bančništvo na drobno in izvršni direktor za razvoj, vodil je razvoj produktov in marketing, v zadnjih šestih letih pa deluje na področju podatkov in umetne inteligence.