Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Predstavitev strategije digitalizacije zdravstva v Sloveniji

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju je danes, 13. januarja 2023, potekala konferenca ob predstavitvi strategije digitalizacije zdravstva 2022 – 2027, ki jo je pripravilo Ministrstvo za zdravstvo v sodelovanju z Evropsko komisijo.

Minister Danijel Bešič Loredan je poudaril, da je želja, da postane zdravstveni sistem v Sloveniji čim bolj digitaliziran do 1. januarja 2024, saj le digitaliziran zdravstveni sistem pomeni tudi bolj transparenten zdravstveni sistem.

Strategija digitalizacije zdravstva v Sloveniji za obdobje 2022- 2027 je ključni in temeljni dokument za digitalno preobrazbo slovenskega zdravstva, ki jo bodo po besedah zdravstvenega ministra izpeljali v okviru napovedanega zakona o e-zdravju oz. o digitalizaciji ter v okviru reforme, ki jo bodo pripravili v tem letu in bo po napovedih zaživela 1. januarja prihodnje leto. Do tega datuma si želijo na ministrstvu implementirati čim večji del predvidenih ukrepov in rešitev predstavljene strategije, je dejal.

 Na konferenci so predstavili novo strategijo digitalizacije zdravstva 2022 – 2027, obravnavali različne perspektive digitalne transformacije zdravstva (EU, OECD, Slovenija) ter imeli panelno razpravo z različnimi deležniki na temo  izkušenj pri izvajanju strategij e-zdravja v državah članicah.

Pri snovanju strategije so sodelovali tudi naši predstavniki sekcije #eZdravje pri Združenje za informatiko in telekomunikacije - Nenad Šutanovac, Flavio Fuart in Igor Zorko.

Več o strategiji digitalizacije zdravstva 2022 – 2027 si lahko preberete TUKAJ >>

Povezava do dokumenta je na voljo TUKAJ >> 

Fotogalerija