Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Z nagradami Netko nagradili najboljše spletne strani



Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), ki je lastnica nagrade Netko, in Register.si, kot skrbnik slovenske nacionalne domene .si skupaj, smo podelili nagrade Netko za najboljše spletne strani s končnico .si.

Tekmovanje je bilo namenjeno današnjim digitalcem, ki delajo, živijo in ustvarjajo na spletu. Z nagrado podpiramo domače spletne projekte, razvoj, ustvarjalnost in domiselnost ustvarjalcev ter hkrati spodbujamo uporabo nacionalne domene. Nagrado za naj projekt je prejela spletna stran triglavskladi.si,  naziva naj oglaševalec in naj digitalec pa je tako kot lani pridobila agencija ENKI.


Letošnja nit tekmovanja je bila ozaveščanje dostopnosti spletnih strani za ranljivejše skupine, zato bo Netko celotni izkupiček zbranih prijavnin, nameni slepim in slabovidnim v društvu Svetloba.

Projekte je ocenjevalo 18 žirantov na treh področjih, in sicer vsebinski zasnovi, grafičnem oblikovanju in uporabniški izkušnji ter tehnični dovršenosti.

Nagrade so podelili v osmih kategorijah, in sicer:

Nagrado za naj projekt je prejela spletna stran triglavskladi.si, ki so jo zasnovali v agenciji Innovatif.

Naziva naj oglaševalec in naj digitalec je pridobila agencija ENKI.

Z nagrado naj spletna stran za družbeno odgovornost so nagradili projekt duol.si/smartdome, ki jo je za Duol izvedla Spletna postaja, poroča Marketing Magazin.

Naj projekt v turizmu in prostem času je foxontherocks.si, ki ga je za naročnico Jeleno Drobež izvedel CNJ.

Naj spletna trgovina je postala hepikids.si, ki so jo za naročnika Čenčo izvedli v ENKI.

Naj spletna stran za otroke in mladino je tekmujem.si.

Za  naj Zvezo za tehnično kulturo Slovenije jo je izvedel Kofein dizajn.

Za naj znanstvene in izobraževalne vsebine so nagradili projekt tekmujem.si, ki ga je za Zvezo za tehnično kulturo Slovenije prav tako izvedel Kofein dizajn.

Naj projekt javne ali nevladne organizacije je projekt pef.uni-lj.si. Za ljubljansko pedagoško fakulteto so ga izvedli v ENKI.

Za naj predstavitev podjetja ali start-upa so z Netkom nagradili projekt triglavskladi.si, ki so ga za Triglav Sklade izvedli v agenciji Innovatif. Triglav skladi so bili nagrajeni tudi z Netkom za naj predstavitev izdelka ali storitve. Tudi tega so za podjetje izvedli v agenciji Innovatif.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Več o nagradah Netko tukaj >>

Fotogalerija