Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: SPLETNI SEMINAR: Vpeljava standardov kibernetske zaščite v proizvodna podjetja je edini način za obrambo pred kibernetskimi napadi





V četrtek, 25. maja 2023 je potekal spletni seminar na temo »Ali se proizvodna podjetja zavedajo nevarnosti kibernetskih napadov za svoje poslovanje?« Skokovito naraščanje sistemov povezanih v omrežja na eni strani in zatečeni starejši ranljivi sistemi na drugi strani predstavljajo specifično tveganje kibernetski varnosti. Na tem spletnem dogodku smo pojasnili pomen standardov v kibernetski varnosti za dvig odpornosti na kibernetske grožnje in možnosti zagotavljanja ustreznih ukrepov za zmanjšanje posledic. Navsezadnje so ravno digitalizacija, avtomatizacija in robotizacija ključne za ohranjanje konkurenčne prednosti številnih proizvodnih podjetjih. 


Uvodoma je bilo poudarjeno, da ko razpravljamo o kibernetskih tveganjih v industrijskih podjetjih govorimo predvsem o kraji tehničnih informacij, nepooblaščeni spremembi tehnične dokumentacije ter v najhujšem primeru o zaustavitvi proizvodnega procesa. Zavedanje vodilnih v podjetjih, ki so odgovorni za vsa tveganja, tudi kibernetska, je ključno za vpeljavo standardov kibernetske zaščite v njihovih podjetjih.

 

Organizatorji dogodka Sekcija za kibernetsko varnost pri Združenja za informatiko in telekomunikacijeIKT Horizontalna mreža in Zbornica elektronske in elektroindustrije pri GZS, ki je koordinator grozda Pametne tovarne SRIP TOP se zahvaljujejo vsem za udeležbo na spletnem seminarju. 


Velika zahvala gre tudi vsem predavateljem za odlične predstavitve ter partnerju dogodka Telekomu Slovenije

 

Za vse, ki se dogodka niste uspeli udeležiti pa je posnetek seminarja dostopen TUKAJ >>









Fotogalerija