Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Podeljene nagrade ZIT-ko leta in ZIT partner leta

Na Združenju za informatiko in telekomunikacije pri GZS smo letos že tretjič podelili nagrade za posebne dosežke naših članov - ZITko leta ter nagrado za ZIT partnerja leta.

 



Alenka Kolar in Nenad Šutanovac


Nagrado ZITko leta/ Member of the year so prejeli:

Mihael Nagelj
, predsednik sekcije za kibernetsko varnost (SekV)
Mitja Trampuž, predsednik iniciative AI for Slovenia (ai4si)
Andrej Kotar, predsednik sekcije za sodelovanje z državno in javno upravo (SeGov)
Igor Zorko, predsednik UO ZIT

Priznanje ZITov partner za večjo digitalno ambicijo
/ Partner of the year sta prejela:

Alenka Kolar, direktorica direktorata za digitalizacijo v zdravstvu na ministrstvo za zdravje ter
prof. Andrej Brodnik, profesor na Fakulteta za računalništvo Univerze v Ljubljani

 


 Šutanovac, Nagelj, Trampuž, Brodnik, Kotar




Zorko, Kolar in Šutanovac


»Nagrada ZITko leta je namenjene članom ZIT, ki so v preteklem letu aktivno sodelovali v številnih pobudah, delovnih skupinah in sekcijah ter s tem veliko prispevali k razvoju IKT panoge v Sloveniji in  tudi prepoznavnosti ZIT. Še posebej pa bi izpostavil letošnja zunanja partnerja leta, in sicer Ministrstvo za zdravje RS, za dobro sodelovanje in pomemben prispevek k podpori digitalizacije zdravstva in prof. Andreja Brodnika za njegov izjemen prispevek k razvoju in popularizaciji računalništva in informatike v osnovnih in srednjih šolah v Sloveniji. Na ZIT se zavedamo, da znanja iz računalništva in informatike omogočajo pozitivne spremembe v svetu  in so potrebna za vstop v nadaljnje izobraževanje ali zaposlitev,« je povedal Nenad Šutanovac, direktor ZIT.

»Zelo smo veseli in ponosni, da je Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS prepoznalo Ministrstvo za zdravje kot kooperativnega deležnika – partnerja leta. Za nas je sodelovanje pomembno, saj le skupaj lahko oblikujemo prave ukrepe in spremembe na področju digitalizacije zdravstva. To je ključno v reševanju problematike zdravstva v Sloveniji, saj prinaša prepotrebne koristi tako pacientom, zdravstvenemu osebju kot celotnemu zdravstvenemu sistemu,« je povedala Alenka Kolar, direktorica, Ministrstvo za zdravje, direktorat za digitalizacijo v zdravstvu.

Fotogalerija