Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Slovenske digitalne rešitve na GITEX Global 2023



Slovenska stojnica v Dubaju in njeni predstavniki

Na letošnjem GITEX Global 2023, največjem in najobsežnejšem tehnološkem dogodku na svetu, ki povezuje najnaprednejše ponudnike digitalnih rešitev in IKT tehnoloških inovacij, sodeluje 12 slovenskih podjetij. To dokazuje, da Slovenija postaja ključno evropsko središče inovacij na področju umetne inteligence in podatkov.

Na sejmu so v ospredju ključna digitalna področja četrte industrijske revolucije, vključno s tehnologijami umetne inteligence, velikimi podatki, kibernetsko varnostjo, veriženji blokov, mobilnimi tehnologijami in omrežji 5G, robotiko ter še mnogo drugimi.

Med slovenskimi podjetji svoje dosežke na skupni slovenski stojnici GITEX 2023  predstavljajo: Actual I.T., B2 BI, BE-terna, higroup, In516ht, ISL Online, MEGA TEL, Nevron Hospitality Solutions, RESULT, Robotina, SPICA GROUP, ŽEJN Group | ShakeSpeare® Software.

GITEX vsako leto privabi veliko število obiskovalcev in je odlična priložnost za raziskovanje inovacij ter pridobivanje vpogleda v prihodnost tehnologije. Je tudi odlična priložnost za mreženje in povezovanje s ključnimi igralci na svetovnem tehnološkem trgu.

Obisk Natalije Al Monsour, slovenske veleposlanice v Združenih arabskih emiratih

 

Dogodek bo potekal do 20. oktobrom 2023 v Dubaju, in sicer s podporo SPIRIT Slovenija, javne agencije, v sodelovanju z Združenjem za informatiko in telekomunikacije pri GZS ter IKT horizontalno mrežo.

Brošura 12 slovenskih podjetij na GITEX 2023 >>

Fotogalerija