Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Predstavitev članov strokovne komisije za nagrado GoDigital 2023


 

Na razpis za nagrado GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2023 je v roku prispelo 9 prijav projektov iz 8 različnih podjetij, ki jih je ocenila strokovna komisija za izbor nagrajencev. Komisijo je sestavljalo 7 članov, ki prihajajo tako iz IKT-panoge, kot velikih in malih gospodarskih družb iz različnih panog. Komisija je med drugim ocenjevala vpliv projekta na uspešnost organizacije, uporabo novih in naprednih tehnologij ter konceptov odprtosti in povezljivosti podatkov, izvirnost in inovativnost, varnost ter vrednost za naročnika. Prijavljeni projekti so se morali skladati tudi z rdečo nitjo letošnje konference GoDigital, ki je Vaši podatki, vaša super moč.

 

Namen nagrade je promoviranje najboljših digitalnih projektov v Sloveniji, pospešiti prenos izkušenj med uporabniki, spodbuditi zavedanje o koristih digitalnih projektov ter pokazati, da se v lokalnem okolju izvajajo kakovostni, sodobni in mednarodno konkurenčni projekti. Z nagrado želimo organizatorji poslovni javnosti pokazati, kako digitalne tehnologije uporabiti in izkoristiti za trajnostni razvoj, povečanje svoje konkurenčnosti in produktivnosti ter pospešitev razvoja digitalnih produktov in storitev doma in v tujini. Več o GoDigital nagradi in razpisnih pogojih pa si lahko preberete tukaj.

 

Prispele prijave na razpis za nagrado GoDigital 2023 je ocenjevala strokovna komisija, ki so jo sestavljali: Igor Zorko (ZIT) - predsednik komisije, Simon Kozina (Adria Dom d.o.o.), Igor Hostnik (Actual I.T.), Marko Štefančič (Gartner), Marjana Majerič (GZS), Boštjan Mešič (Kontron) in Nenad Šutanovac (ZIT). Spodaj vam na kratko predstavljamo člane strokovne komisije

 

Igor Zorko (ZIT, GZS) – predsednik komisije

 

Igor Zorko je aktiven član Gospodarske zbornice Slovenije, kot podpredsednik GZS, pristojen za malo gospodarstvo in podjetništvo, in predsednik Združenja za informatiko in telekomunikacije aktivno zastopa slovenski IKT-sektor in predseduje Slovenski digitalni koaliciji. V svojih aktivnostih si prizadeva za povezovanje vseh deležnikov za družbi in gospodarstvu prijazno digitalizacijo Slovenije.

Je priznan poslovni strokovnjak in govornik na različnih prireditvah v zvezi z digitalno transformacijo, industrijo 4.0 in tudi digitalizacijo kot podpornim delom zdravstvenega sistema. Je vodja na novo ustanovljene delovne skupine s področja IT-sistemov za e-zdravstvo, ki se ukvarja z informacijsko podporo na področju informacijskih rešitev za sistem zdravstva v Sloveniji. Cilj delovanja skupine je pripraviti smernice in standarde za učinkovit in povezan sistem v RS.

Je aktiven član v združenjih, kot je Slovenski nacionalni forum za eRačun, in pobudnik Slovenske digitalne koalicije. V dolgoletni karieri je kot direktor podjetja ZZI pridobil veliko izkušenj na področju razvoja poslovnih rešitev, interoperabilnosti, e-poslovanja, digitalizacije in standardizacije e-poslovanja.

 

Simon Kozina (Adria Dom d.o.o.)

Simon Kozina je direktor informatike pri Adria Dom d.o.o., lanskoletnemu zmagovalcu in prejemniku GoDigital nagrade za najboljši digitalni projekt leta 2022. V začetku svoje kariere se je kot raziskovalec na IJS-ju ukvarjal z ambientalno inteligenco, kjer je delal na evropskih projektih za podaljšanje samostojnega bivanja starostnikov in z inovativno rešitvijo zmagal na tretjem svetovnem tekmovanju v prepoznavanju človeških aktivnosti. Zadnjih 10 let je na vodilnih položajih v različnih podjetjih skozi digitalizacijo procesov pomagal transformirati njihovo poslovanje. Posveča se iskanju vzorcev v podatkih in z njihovo pravilno predstavitvijo skozi poslovno analitiko opolnomoči uporabnike za samodejno delo.

 

mag. Igor Hostnik (Actual I.T.)


Kot inženir elektrotehnike in magister ekonomskih znanosti se ukvarja z IT področjem predvsem z vidika poslovanja. Vodil je prodajo v podjetju in pri tem vedno gledal na ekonomske učinke vpeljave rešitev v gospodarske družbe ter na ljudi. Poleg IT industrije pa je imel priložnost delovati v proizvodnji kot vodja obrata in uvajanja prodajne odličnosti, kar mu je razširilo pogled na drugo industrijo. V zadnjem obdobju se posveča vpeljavi rešitev, ki so tudi trajnostno naravnane. Prizadeva si za uravnotežen razvoj ter povezovanje, saj pravi, da smo le skupaj močnejši.

»Počaščen sem, da sodelujem pri izboru digitalnega projekta leta, GoDigital. Prijave so kakovostne in želim si, da tudi v prihodnosti prijavljamo še več prebojnih projektov, ki nas delajo velike v globalnem svetu« je o prijavljenih projektih za nagrado GoDigital povedal Igor Hostnik, vodja razvoja poslovanja v skupini Actual I.T.

 

mag. Marko Štefančič (Gartner)

 

Marko Štefančič je regijski direktor in principal Gartnerja za Slovenijo in Centralno Azijo, kjer je zadolžen za upravljanje poslovanja, strateško načrtovanje ter sodelovanje s ključnimi strankami in uporabniki Gartnerjevih storitev v regiji.  Z Gartnerjem sodeluje že več kot 15 let v različnih funkcijah, predvsem na področju prodaje in razvoja poslovanja.

Na trgu informacijskih tehnologij in rešitev ima več kot 20 let bogatih izkušenj, tako z vodenjem in upravljanjem, marketingom, svetovanjem in prodajo. Je tudi avtor večjega števila člankov in prispevkov o IKT ter soavtor knjige. Za uspešno delo v Gartnerju je prejel več nagrad in priznanj. Študiral je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Na Edinburgh Business School Univerze Heriot-Watt v Edinburghu je prejel naziv Master of Business Administration (with distinction).


mag. Marjana Majerič (GZS)

 

»Iskreno sem vesela, da sem lahko bila del komisije, ki ne samo, da je imela težko delo izbire izmed 9 izjemnimi prijavami, ampak smo tudi prevzeli funkcijo so-odgovornega nosilca  ozaveščanja pomena digitalnih, družbeno, okoljskih in korporativnih rešitev. Cilj smo dosegli. Izbrali smo zmagovalce in verjamem, da bomo s tem vzpodbudili tudi ostale gospodarske subjekte, da se nam s prijavo naslednje leto pridružijo še v večjem številu,« je o nagradi povedala Marjana Majerič

 

Marjana Majerič, magistra ekonomije, izvršna direktorica za strateški razvoj in internacionalizacijo na GZS, prej direktorica Zbornice osrednjeslovenske regije znotraj GZS ima več kot 30 let delovnih izkušenj na področjih finančnega upravljanja, poslovne strategije in načrtovanja ter internacionalizacije podjetji. V okviru GZS je tudi izvršna direktorica Sekcije za startup in scaleup podjetja, Sekcije za fitnes, rekreacijo in regeneracijo ter Sekcije slovensko-kitajskega poslovnega sveta. Pred vstopov v GZS je bila v podjetju PWC zunanja svetovalka za področje javnega sektorja in razvojnih politik EU, še prej pa pomočnica direktorja Tehnološkega parka Ljubljana ter pobudnica in soustvarjalka Iniciative Startup Slovenija ter aktivna članica Združenja inkubatorjev in tehnoloških parkov Slovenije. Hkrati je bila pobudnica ustanovitve Sekcije ženskih managerk v Svetovnem združenju znanstvenih in tehnoloških parkov. Bila je investicijska upraviteljica naložb sklada tveganega kapitala Horizonte Venture Management ter namestnica direktorice prvega slovenskega zasebnega inkubatorja Smart Start. Bila je direktorica Oddelka za posojila za mala in srednje velika podjetja v banki Volksbank, svetovalka Slovenskega podjetniškega sklada za pripravo prvega razpisa za javno-zasebno partnerstvo in kapitalske naložbe RS v zasebne sklade tveganega kapitala. Aktivno je sodelovala pri pripravi Zakona o družbah tveganega kapitala. Je mednarodna svetovalka pri Evropski banki za obnovo in razvoj (EBRD), častna članica Programskega sveta Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, ena od ustanoviteljic prvega Kluba slovenskih poslovnih angelov, nekdanja članica Uredniškega odbora mesečnika SLEVCA z vsebinami lastniškega financiranja podjetij, pooblaščena strokovnjakinja Evropske Unije (EU) za tehnična pomoč pri izmenjavi informacij za razvoj inovacijskih ekosistemov in priprave držav za vstop v EU, članica različnih odborov za ocenjevanje in odobritev projektov za financiranje, nacionalna strokovnjakinja za podjetja iz področja podnebnih sprememb (EIT–KIC Climate), članica Strateškega sveta za podjetnost pri MIZŠ in podjetnica. Je prejemnica Častne nagrade vlade ZDA za izjemne dosežke na področju Ženske in podjetništvo in ambasadorka Slovenske strategije pametne specializacije pri Službi vlade RS za razvoj in kohezijsko politiko.


Boštjan Mešič (Kontron)

 

Boštjan Mešič, vodja oddelka SLA storitve pri podjetju Kontron, d.o.o. nam je povedal, da: »Že več kot 30 let svojo kariero posvečam področju informatike in telekomunikacij. V svojem delovanju vedno poskušam najti ravnotežje med raziskovanjem, uvajanjem novih tehnologij, iskanjem poslovnih koristi za podjetje in splošne dobrobiti za družbo. Trenutno v podjetju Kontron  vodim oddelek SLA 

storitve, ki skrbi za zagotavljanje podpore uporabnikom naših rešitev in izvaja druge profesionalne storitve povezane z implementacijo rešitev in opolnomočenjem uporabnikov. Še vedno pa sem tesno povezan z razvojem novih poslovnih priložnosti in širšo promocijo na področjih mobilnih privatnih omrežij, pametnih rešitev za energetiko, transport ter pametna mesta in skupnosti. Sem tudi član Upravnega odbora ZIT pri GZS in član Usmerjevalnega odbora SRIP PMiS. Pri letošnjem izboru za digitalni projekt leta GoDigital sem opazil precej izrazit prodor na področju uporabe umetne inteligence v prijavljenih rešitvah. Tako ali drugače je bila prisotna v polovici prijav. Med drugim pa me je razveselila tudi prijava s področja komunikacij z inovativnim poslovnim modelom, ki bi lahko najavljala precejšnjo spremembo na področju interakcije med ponudniki in naročniki  telekomunikacijskih storitev. Vse prijave so bile skladne z razpisnimi pogoji. Nekaj pa jih je prav izstopalo in verjamem, da smo izbrali prave zmagovalce izbora, ki zagotovo zaslužijo širšo promocijo.«  

mag. Nenad Šutanovac (ZIT, GZS)


Mag. Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS: »S projektom nagrade GoDigital želimo promovirati najboljše slovenske digitalne projekte, pokazati visok nivo znanja in tehnološke sposobnosti slovenske IKT panoge. Z izmenjavo dobrih praks pa tudi spodbujamo digitalno preobrazbo slovenskega gospodarstva.«

Nenad Šutanovac ima več kot 20 leti vodstvenih izkušenj v IT industriji in več kot 25 leti izkušenj na področju prodaje rešitev. Ima izjemne dosežke pri vodenju ljudi, vodenju prodaje, prestrukturiranju organizacij, razvoju novih poslov ter vodenju funkcij, procesov in projektov. Z visoko čustveno inteligenco za vzpostavljanje in vzdrževanje trdnih in zaupanja vrednih profesionalnih odnosov znotraj podjetja, s strankami in partnerji. Usmerjen je k rezultatom in ima zelo dobre dosežke.

 

Nagrado GoDigital bomo podelili na konferenci GoDigital 2023 – Vaši podatki, vaša super moč, ki bo potekala 14. novembra 2023 na Brdu pri Kranju. Dogodek organizira Združenje za Informatiko in telekomunikacije, Gospodarska zbornica Slovenije in IKT Horizontalna mreža.

 

 

 

Fotogalerija