Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Vzpostavitev podatkovnih prostorov za pametne skupnosti


 


16. in 17. 1. 2024 – Na konferenci Become Better Connected, ki je  potekala v Rotterdamu v organizaciji Open & Agile Smart Cities - OASC, je konzorcij partnerjev projekta za vzpostavitev podatkovnih prostorov za pametne skupnosti v EU, predstavil osnovne kriterije razpisa za vzpostavitev 10-12 medsektorskih pilotnih projektov na področju podatkovnih prostorov za pametne skupnosti, ki bo predvidoma objavljen konec marca 2024. Na razpisu bodo lahko sodelovala tudi slovenska podjetja, občine in skupnosti.

 

Predstavniki konzorcijskih partnerjev www.ds4sscc.eu so na konferenci predstavili projekt 10-12 pilotnih projektov vzpostavitve evropskih podatkovnih prostorov za pametne skupnosti (DS4SSCC-DEP), ki bo pripomogel k uresničevanju ciljev zelenega dogovora EU in ciljev trajnostnega razvoja. Projektni rezultati in orodja, ki so nastala v okviru pripravljalnih ukrepov za podatkovne prostore in so bila financirana s strani EU, so dostopna tukaj:

-          DS4SSCC Data Space Blueprint

-          Data Cooperation Canva

-          Inventory for Data Spaces in Smart Communities

 

 

Če vas zanima več informacij o izvedbi medsektorskega pilotnega projekta na področju podatkovnih prostorov za pametne skupnosti, se lahko obrnete na vodjo projekta v Sloveniji: Flavio Fuart flavio.fuart@gzs.si

 

Še več informacij o projektu vzpostavitve podatkovnih prostorov za pametne skupnosti si lahko preberete TUKAJ >>

 


Vsi sodelujoči partnerji v konzorciju:

Technical University of Denmark (DTU), Denmark

Interuniversitair Micro-Electronica Centrum (IMEC), Belgium

Open & Agile Smart Cities (OASC), Belgium

FIWARE Foundation, Germany

International Data Corporation (IDC), Italy

Chamber of Commerce and Industry of Slovenia (CCIS), Slovenia

Serendipity (SER), The Netherlands

TalTech – Tallinn University of Technology, Estonia

Foto: OASC

 

"Co-funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or of the granting authority. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them."


 

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija