Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Zmagovalci DragonHacka bodo znani 24. aprila

 

 

Dogodka, na katerem se vsako leto prepletejo inovacije, mladi ustvarjalci in vodilna podjetja v tehnološkem sektorju, se je v preteklih desetih letih udeležilo že več kot 1.000 udeležencev in več kot 70 podjetij. Na intenzivnem tekmovanju, ki traja 24 ur in združuje kreativnost, tehnične veščine ter hitro reševanje izzivov, vse z namenom ustvarjanja inovativnih rešitev v kratkem časovnem okviru, so v preteklosti predstavili tudi nekaj zanimivih marketinških rešitev.

 

Kako poteka?

Skupine treh ali štirih študentov imajo na voljo 24 ur časa, da ustvarijo inovativne, kreativne in tehnološko dovršene rešitve. Ob tem organizatorji pripravijo bogat spremljevalni program zabavnih dogodkov, manjših izzivov, delavnic in predavanj, na katerih najboljši strokovnjaki z industrije predajajo svoja znanja. Na dogodku je ves čas na voljo tudi veliko hrane, smutijev, različnih pijač, zdravih prigrizkov ter manj zdravih nočnih obrokov. »Z leti smo ugotovili, da se najbolj sproščeno vzdušje ustvari, če število prijav omejimo na 160 mest, čeprav se prosta mesta zapolnijo v manj kot minuti. Tako zagotovimo najboljšo izkušnjo za vsakega udeleženca,« pravijo organizatorji. DragonHack je član uradne lige študentskih hekatonov, MLH (Major League Hacking), ki združuje in povezuje hekatone po vsem svetu. Vsako leto je vključenih več kot 300 dogodkov v več kot 90 državah, kjer se sreča preko 500.000 nadobudnih razvijalcev. 

Most med izobraževalnimi institucijami in podjetji

»V Sloveniji tehnološki sektor hitro raste, pri čemer številna domača podjetja dosegajo izjemne rezultate na globalni ravni. Hkrati opažamo, da se povečuje prisotnost tujih podjetij, ki odpirajo podružnice v Sloveniji. V zadnjih letih na DragonHacku sodelujemo tudi z veliko hitro rastočimi mladimi ekipami. Žal pa kadrovsko ne dohajamo potreb, ki jih prinaša hitra rast panoge. Opažamo tudi, da se študenti računalništva prej vključujejo na trg dela.« DragonHack gradi most med izobraževalnimi institucijami in podjetji. Dogodek povezuje angažirane mlade talente, ki se za prosti konec tedna posvetijo razvoju inovativnih rešitev, z najzanimivejšimi slovenskimi tehnološkimi podjetji. Študentom omogoča pridobivanje praktičnih izkušenj, razvijanje veščin in povezovanje z mentorji iz vodilnih podjetij v industriji.

V družbi najboljših

DragonHack predstavlja odlično priložnost za študente, ki si želijo dokazati svoje sposobnosti. V enem vikendu imajo priložnost, da predstavnikom podjetij v živo pokažejo, kako uspešno lahko uporabijo svoje znanje iz časa študija ter v kratkem času zasnujejo in izdelajo delujočo rešitev. Študenti se na razgovorih za službo radi pohvalijo z rešitvami, ustvarjenimi na dogodku. Zmago na dogodku ali v posamezni kategoriji tudi navajajo v svojih življenjepisih in na omrežju linkedin. »Gre namreč za dober pokazatelj, da gre za visoko angažiranega študenta, ki je svoje znanje že preizkusil tudi v praksi.«

Kdo bodo zmagovalci letošnjega  heckatona bomo izvedeli 24. aprila!

Kot podporniki tekmovanja , vsem tekmovalcem, ki se bodo pomerili 20. in 21. aprila želimo čim več inovativnih rešitev!

Več o DragonHacku tukaj >>

Fotogalerija