Novice


Arhiv: Informacija EPAL, 10.1.2013

 V pripetem dokumentu objavljamo informacijo Evropskega paletnega združenja EPAL - katerega člani GZS-Nacionalnega paletnega komiteja smo že od leta 1996 - in smo poleg tega glede proporcionalno na velikost in recesijo v Evropi najuspešnejša država proizvajalka/popravljalka EPAL/EUR standardiziranih, večkrat uporabljivih in ekološko čistih leseni ravnih palet.

Nova kontrolna družba Bureau Veritas bo na podlagi pravnih-pogodbenih določil dokončno prevzela v Sloveniji naloge sistemske kontrole kakovosti še-le s 01. julijem 2013 in bo s tem zamenjala sedanjo kontrolno družbo - Slovenske železnice. Inšpektor Bureau Veritas za Slovenijo je že določen in operativno že deluje širom Evrope.

Uveljavljen bo popolnoma novi EPAL-tarifni sistem stroškov kontrole - sedaj kontrolne pristojbine - ki bo mnogo ugodnejši in cenejši od sedanjega zastarelega tarifnega sistema sedanjih kontrolnih družb. Le-ta se v pričakuje v vsebinski in pisni obliki v začetku meseca marca in bo harmonizirano veljal tako za Bureau Veritas, kot tudi še za tiste kontrolne družbe, ki bodo svojo dejavnost kontrol kakovosti opravljale še največ do 30.06.2013.

Za slovenske EPAL-proizvajalce/popravljalce bo to bistvena stroškovna razbremenitev in s tem boljša konkurenčnost tako doma kot na tujem, kamor večino palet tudi izvozimo. 

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija