Novice


Arhiv: GRADIVO - Predstavitev postopkov odloženega plačila DDV s 1.julijem 2016

S 1.julijem 2016 se s poenostavitvijo obračunavanja DDV pri uvozu blaga za davčne zavezance, identificirane za namene DDV v Sloveniji, razbremenjuje uvoznike, da jim ni potrebno plačevati DDV pri uvozu blaga, temveč se plačilo DDV opravi preko obračuna DDV, ki ga mora davčni zavezanec predložiti za predpisano davčno obdobje.

Spremenjen način obračunavanja in plačevanja DDV pri uvozu blaga predstavlja za gospodarske subjekte velike koristi, zlasti velikim uvoznikom in neto izvoznikom, saj jih uvoz ne bo finančno obremenjeval, ampak bo predstavljal le administrativno operacijo.

16.junija 2016 smo v sodelovanju s predstavnicama FURSa ga.Urška Ocvirek, Uprava za davke, in ga. Marjanca Cvenkelj, Uprava za carine, organizirali predstavitev postopkov vezano na uporabo odloženega plačila DDV pri uvozu blaga.

V pripetih dokumentih objavljamo predstavljeno gradivo, ki sloni na Predlogu Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost (DDV ob uvozu), objavljenem na spletni strani Ministrstva za finance in portalu e-demokracije.

Pripete datoteke

Fotogalerija

Fotogalerija