Novice


Subvencioniranje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu

Subvencije za spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu

 

Ljubljana, 4.marec 2024 - Družba Borzen, d.o.o., je kot izvajalka javnega poziva (Uradni list RS št. 18/2024) Sklada za podnebne spremembe z današnjim dnem omogočila oddajo elektronskih vlog za pridobitev nepovratnih sredstev za nakup ali predelavo tovornih vozil in avtobusov na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik ter nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.   

Nepovratna finančna sredstva za spodbujanje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu so podporni ukrep Sklada za podnebne spremembe s katerim si na področju varstva okolja prizadevamo za zmanjšanje vplivov iz prometa, tako na področju zmanjšanja emisij toplogrednih plinov kot onesnaževal zunanjega zraka iz prometa.

 

Nepovratna finančna sredstva iz javnega poziva so namenjena nakupu ali predelavi tovornih vozil in avtobusov (sklop a, v višini 150.000 EUR) na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik za opravljanje prevozov v cestnem prometu in za izvajanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, in (sklop b, v višini 5.850.000 EUR) nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.

 

  • Vloge v sklopu a) se sprejemajo od 4. 3. 2024 od 8. ure dalje do 30. 10. 2024, do vključno 12. ure.
  • Vloge v sklopu b) pa se sprejemajo od 4. 3. 2024 od 8. ure dalje do 6. 5. 2024, do vključno 12. ure.

 

Oddane vloge se obravnavajo po vrstnem redu prejema vlog, pri čemer se odločbe za sklop a) izdajajo sproti, v rokih, kot jih določa ZUP, vloge v sklopu b) pa bodo izdane po prejemu in obravnavi vseh vlog, najkasneje do 30. 6. 2024.

 

Več o razpisu in vloge: tukaj

 

Odgovori na vprašanja, posredovani preko elektronske pošte ali objavljeni na spletni strani www.borzen.si, so zgolj informativne narave in ne pomenijo, da družba Borzen glede na vse okoliščine primera ter po prejemu vloge in popolne dokumentacije vlagatelja ne bo odločila drugače.

 

Kontakt (zgolj preko e-pošte ali telefona)

 

Uradne ure:

  • ponedeljek; 9-11h in 13-15h
  • sreda; 9-11h in 13-15h
  • petek: od 9-12 ure.

Fotogalerija