Zapri
Live CampaignGet Started with Live Campaign Signup

Please configure the Signup Form using Manage option

Postopek pridobitve ATA zvezka


Postopek pridobitve ATA zvezka je enostaven. V posebnih primerih, odvisno od organizacijske oblike imetnika, vrste in vrednosti blaga in države uvoza, pa je postopek lahko daljši. Traja lahko tudi 2 dni oz. izdaja ATA zvezka sploh ni mogoča. 
Priporočamo vam, da pričnete s postopkom pridobivanja ATA zvezka teden dni pred predvidenim izvozom in da preberete spodnja navodila.

  1. Obrazec ATA zvezek kupite na GZS - Javne listine v Ljubljani ali na regijskih gospodarskih zbornicah osebno v času uradnih ur ali vam ga pošljemo po pošti.
    Cena obrazca je odvisna od števila držav začasnega uvoza in števila tranzitnih držav. ATA zvezek (komplet brez tranzitnih listov) za eno državo, npr. za Srbijo, BIH ali Švico, stane 53 € (ddv se ne obračuna). ATA zvezek (komplet z tranzitnimi listi) za npr. Črno goro (tranzit čez BIH) stane 75,50 € (ddv se ne obračuna). Cena obrazca in plačilni pogoji so v Ceniku
  2. Pred izdajo ATA zvezka je potrebno plačati še zavarovalno premijo za zavarovanje ATA zvezka, ki znaša 0,37 % ali 0,32 % od skupne vrednosti blaga (min 10 €, max 800 €). Več o tem in način plačila so navedeni v Navodilih za izpolnjevanje ATA zvezka. Plačilo obrazca in zavarovalne premije lahko nakažete hkrati na isti TRR.
  3. Preberite:

4. Pred izdajo izpolnite obrazce:

5. Izpolnite ATA zvezek. ATA zvezek lahko natisnete ali napišete čitljivo s tiskanimi črkami. Seznam blaga lahko natisnete na list, v obliki: zap.št, naziv blaga, št. kosov, teža, vrednost, ter na dnu seštevek. Priložite 6 (brez tranzita) oz. 10 (ena tranzitna   država) seznamov. 

 

6.  Izpolnjen ATA zvezek in obrazce oddate v potrditev v času uradnih ur ali pošljete po pošti.

 

7. Na izdajo ATA zvezka počakate 30 minut, razen v izjemnih primerih, ko je potrebno soglasje zavarovalnice ali večjega števila strank pred vami.