Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    JOKER OUT - Prvi uporabili digitalni ATA zvezek




    Čestitamo 𝘀𝗸𝘂𝗽𝗶𝗻𝗶 𝗝𝗼𝗸𝗲𝗿 𝗢𝘂𝘁, 𝗽𝗿𝘃𝗶𝗺 𝘂𝗽𝗼𝗿𝗮𝗯𝗻𝗶𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗔𝗧𝗔 𝘇𝘃𝗲𝘇𝗸𝗮 𝘃 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗶𝗷𝗶!

    Prvi na svetu so ga testno uporabili pri izvozu in uvozu glasbene opreme na letališču Brnik in Heathrow v Londonu brez vnaprejšnje najave. Ponosni smo, da smo na
    Gospodarska zbornica Slovenije izdali #ATACarnet in s tem pripevali k razvoju digitalne prihodnosti.

    𝗔𝗧𝗔 𝘇𝘃𝗲𝘇𝗲𝗸 (#ATACarnet) omogoča enostaven, hiter in cenovno ugoden začasni uvoz blaga. Z digitalnim ATA zvezkom je postopek še enostavnejši, saj je naložen na vaš mobilni telefon.
    Izkušnje prvega uporabnika so odlične, tako Primož Širca: »𝗔𝗽𝗹𝗶𝗸𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗽𝗿𝗼𝘀𝘁𝗮 𝘇𝗮 𝘂𝗽𝗼𝗿𝗮𝗯𝗼, 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗼𝗽𝗲𝗸 𝗽𝗮 𝗲𝗻𝗼𝘀𝘁𝗮𝘃𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗵𝗶𝘁𝗲𝗿.« Tudi vi si lahko naložite aplikacijo ATA Carnet in preizkusite digitalno različico.

    Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, predvsem uporabnikom ATA zvezka ter predstavnikom Mednarodne trgovinske zbornice in Finančne uprave Republike Slovenije.

    GZS, Javne listine











    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/