Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  POTRDITEV LISTIN V MEDNARODNEM PROMETU


     

  Na Gospodarski zbornici Slovenije potrjujemo listine, ki jih podjetja potrebujejo pri mednarodnem poslovanju. Storitev izvajamo v Ljubljani in na 12 regijskih izpostavah.

  S potrditvijo dokumenta potrjujemo dejstvo, da je podjetje, ki je izdajatelj listine, član Gospodarske zbornice Slovenije. Z overovitvijo se ne potrjuje resničnost vsebine listine ali drugih dejstev. GZS ne prevzema odgovornosti za vsebino listine, na kateri potrdi članstvo podjetja v GZS.

  Pogoj za potrditev listine je članstvo v GZS.

  Listine, ki jih potrjujemo so npr. izvozne fakture, ceniki, poslovna vabila, pogodbe o sodelovanju in druge listine, ki se uporabljajo v mednarodni trgovini.

  Potrditev listine s strani GZS je običajno pogoj za sklenitev posla s strani partnerja v tuji državi. Lahko pa se izda tudi samoiniciativno na predlog slovenskega podjetja. Overjena listina oziroma potrditev članstva s strani GZS je za tuje partnerje pokazatelj verodostojnosti listine in zaupanja v podjetje. 

  Postopek overitve:

  1.     Elektrosnko preko sistema essCert (če še niste uporabniki, pošljite Garantno izjavo)
  2.     Fizično (osebno v času uradnih ur, po pošti ali e-pošti) oddate v potrditev željeno listino in kopijo za GZS.

  Storitev je plačljiva po veljavnem ceniku.
  Storitev se izvede takoj.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/