Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Novice


Arhiv: Nominirana dela za nagrado Kristine Brenkove 2015 za izvirno slovensko slikanico

Žirija v sestavi red. prof. dr. Dragica Haramija, predsednica, in članici doc. Alenka Sottler, spec., in Kristina Picco, prof., je na seji, 29. 10. 2015, izmed 30 slikanic, ki jih je poslalo na razpis za nagrado 11 založb (dela so izšla med 31. 7. 2014 in 15. 9. 2015), izbrala 5 nominiranih del (avtorji so navedeni po abecednem redu):

Arhiv: Razpis za nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najboljši literarni prvenec 2015

Med pomembnimi dogodki 31. SLOVENSKEGA KNJIŽNEGA SEJMA (SKS) bo tudi letos podelitev NAGRADE SKS ZA NAJBOLJŠI LITERARNI PRVENEC, izdan v zadnjem letu.

Arhiv: Razpis za podelitev Schwentnerjeve nagrade za leto 2015

V skladu s pravilnikom za podelitev Schwentnerjevih nagrad, objavlja Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije, RAZPIS za podelitev Schwentnerjeve nagrade za leto 2015 za pomemben prispevek slovenskemu založništvu in knjigotrštvu.

Arhiv: Razpis nagrade Kristine Brenkove 2015 za izvirno slovensko slikanico

Razpis nagrade Kristine Brenkove 2015 za izvirno slovensko slikanico

Arhiv: NAJ 10 maj 2015

Arhiv: Zapisnik volilne komisije

Arhiv: MEDIJSKI MANIFEST o knjigi

Mediji nenehno pospešujejo hitrost. Literatura pa je eden najboljših strojev za upočasnjevanje. (Régis Debray) Na konferenci »Knjiga in mediji«, 3. tematski konferenci založnikov in knjigotržcev, ki je potekala 19. marca 2015 v Ljubljani, smo ugotovili – in tudi v družbi in pri oblasteh zasledili takšno prepričanje –, da je knjiga temeljni steber slovenske kulture in identitete. Knjiga je nepogrešljiva za razvoj vsakega posameznika in nacionalne skupnosti v celoti, za kakovost življenja ter za vzpostavljanje povezane in za razlike razumevajoče skupnosti. Še posebej bi se morali tega zavedati v času gospodarske in družbene krize. Da bi knjigi omogočili učinkoviteje opravljati njeno poslanstvo, smo soglasno sprejeli naslednji medijski manifest o knjigi:

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.