Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev

Šolski knjigosled


Sodelujoče založbe: Educy, Prešernova družba, Oka, Ataja, Grlica, Študentska založba, Založba Rokus, Založba Kres, MKZ, DZS, Založba Tuma, Mohorjeva družba Celje, Založba Mladika, Družina, Salve, Salomon in Založba Učila.Lanskoletno vsesplošna pozitivna ocena prvega poskusa Šolskega knjigosleda s strani učencev, učiteljev, razstavljavcev in organizatorjev sejma, nas je tudi letos vzpodbudila, da smo ponovno pripravili projekt vodenja skupin po sejmu.
 
Osnovnošolske, srednješolske skupine in študentarija, ki se prijavi za Knjigosled, pridobi možnost vodenega ogleda po sejmu, sprejem na stojnicah s pripravljenim programom glede na posamezno starostno in ciljno skupino. 
 
Kot vzpodbuda branju je organizator skupaj z Ministrstvom za kulturo in Gospodarsko zbornico Slovenije - Strokovnim združenjem založnikov in knjigotržcev Slovenije, omogočil tudi izdajo 3.500 vrednostnih bonov - čekov, ki jih bodo nekateri udeleženci Knjigosleda lahko uporabili za nakup knjige.
 
Vzemi knjigo je naš letošnji slogan, približaj jo bralcu na kakovosten način, pa naš moto. In to počnemo v Šolskem knjigosledu. Že tako zanimiv in raznolik program bomo še dodatno popestrili s spremljajočimi prireditvami Cankarjevega doma: Improkviz, Literarni kviz  s Pavletom Ravnohribom, Čarobne besede, Pravljični maraton.
 
Mladinska knjiga založba pa je pripravila interaktivni park imenovan Multiglava. Tam se bo lahko mlado in malo manj mlado preizkusilo v spoznavanju multimedije, učenja tujega jezika in še mnogo več.
 
Šolski knjigosled sledi ideji, da je pisana beseda bila in bo, knjiga pa tista prijateljica, ki ostane za zmeraj.


Avtor: Irena Brglez