Novice


Arhiv: Izšli so Zdravi izzivi št. 9

Zeliščarstvo - uporaba rastlin in njihovih izvlečkov za zdravljenje ali lajšanje tegob je bilo od nekdaj cenjeno delo, znanje o zeliščih pa dragocenost, ki se je prenašala iz roda v rod. Tokratni izziv bo še bolj kot doslej usmerjen od vas - k vam. Bodite pozorni na vašo intuitivno izbiro, predvsem pa prisluhnite svojemu telesu in mislim.

Arhiv: V ZPSD začeli z izvedbo projekta »Na mavrici zdravja«

Projekt »Na mavrici zdravja«, September 2015. V Zbornici poslovno storitvenih dejavnosti nadaljujemo delo na področju promocije zdravja z namenom spodbuditi in pomagati podjetjem, da se lotijo ali pa nadaljujejo že začete aktivnosti. Tokrat sodelujemo z Zbornico računovodskih servisov v projektu »Na mavrici zdravja«, ki se je začel izvajati prav pred dnevi z izdajo prve številke e-biltena Zdravi izzivi.

Arhiv: Projekt »Pogovor s svetovalcem«

Arhiv: O pasteh javnega naročanja podjetja na novinarski konferenci, 9. junij 2015

V pripravi je nov zakon o javnem naročanju, ki bi moral prinesti bistvene izboljšave v razumevanje in prakso javnega naročanja pri nas. Področje je zelo kompleksno in zahtevno, saj so posledice slabe prakse zaradi pomanjkanja stroke, znanja, izkušenj pa tudi poslovne etike v vseh fazah javnega naročanja vidne praktično v vseh dejavnostih. Tudi v dejavnostih z visokim deležem znanja in kreativnih industrijah stanje ni boljše, nasprotno, vse bolj prevladujoča in nekritična uporaba merila najnižje cene je poleg drugih pomanjkljivosti namesto kakovosti podpirala nelojalno ponudbo in dampinške cene ...