Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: Za večjo digitalno ambicijo

Koronavirus je digitalizacijo pospešil s svetlobno hitrostjo. Odgovorni za digitalno preobrazbo, poslovni direktorji, pa tudi tisti, ki ste odgovorni za informatiko ste postavljeni pred veliko izzivov, ki jih je potrebno nasloviti v najkrajšem možnem času. Epidemija je povzročila izjemno hitre spremembe v načinu dela in v uvajanju digitalnih orodij, ki smo se jim še včeraj morda upirali. Če še včeraj večinoma digitalizaciji in informacijski tehnologiji nismo pripisovali ključnega pomena pri poslovnem uspehu, nam je koronakriza odločno pokazala, da se digitalizirana podjetja s spremenjenimi pogoji poslovanja spopadajo bistveno bolje in hitreje, bila so sposobna hitreje zagnati delo od doma ali robotizirano proizvodnjo in imela s pomočjo analize velikih podatkov takoj na voljo informacije za krizno ukrepanje in s tem manjšo gospodarsko škodo.

Člani združenja za Informatiko in telekomunikacije si želimo, da bi organizacije prepoznale moč digitalizacije kot glavnega dejavnika, ki omogoča sodobno poslovanje, in jo odslej – tudi s podporo države – tesneje vključevale v svoje načrte in nas vključevale v snovanje strategij in rešitev digitalizacije. In tu ne gre le za povečevanje produktivnosti, temveč tudi za nove digitalne produkte in storitve, poslovne modele in spremembe v organizacijski kulturi. Več o stališčih in nasvetih svetovalnih in analitskih hiš o koronakrizi, kot priložnosti za pospešeno digitalno preobrazbo si lahko preberete tukaj.

Epidemija je povzročila, da smo nekaj tega na hitro že storili, vendar nas čaka še veliko dela. Z ukrepi vlade in celotnega poslovnega okolja ter podjetnostjo gospodarstva na vseh treh področjih moramo v naslednjih mesecih narediti pomembne korake, ki bi nam omogočili, da iz ekonomske krize izidemo kot zmagovalci. Več o ukrepih vlade za pomoč pri digitalni preobrazbi najdete tukaj.

Ponosni smo, da je panoga IKT v Sloveniji v tem kriznem času solidarna – z akcijo Digitalna solidarnost pomaga s številnimi brezplačnimi orodji, nasveti, spletnimi seminarji in storitvami, ki lahko podjetjem, javnemu sektorju in posameznikom hitro pomagajo vzpostaviti nove načine dela. Vabimo vas, da se akciji odzovete!

S partnerji smo pripravili serijo spletnih dogodkov in seminarjev, ki jih lahko spremljate tukaj.

Več o poslovnih nasvetih v času koronakrize lahko najdete tukaj.

Fotogalerija