Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Slovenija na vaji Locked Shields 2022 med najboljšimi

 

Sredi aprila je v organizaciji Natovega Centra odličnosti za kibernetsko obrambo (CCDCOE) potekala, v svetovnem merilu, največja in najkompleksnejša vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 2022 (LS22).

Na vaji Locked Shields 2022 je sodelovalo več kot 2000 strokovnjakov s področja kibernetske obrambe iz 32 držav. V organizaciji Ministrstva za obrambo in Sekcije za kibernetsko varnost pri Gospodarski zbornici Slovenije tudi ekipa Slovenije.

Na vaji so simulirali realne scenarije, s katerimi se ekipe za hitro odzivanje na kibernetske varnostne dogodke soočajo v resničnem svetu. Scenariji so obsegali kibernetske napade na osnovno infrastrukturo namišljene države, različne informacijske sisteme in njeno kritično infrastrukturo. Približno 5500 različnih informacijskih sistemov je bilo med vajo deležnih več kot 8000 napadov.

Slovenska ekipa, sestavljena iz strokovnjakov iz več kot 30 slovenskih podjetij , članov Sekcije za kibernetsko varnost in drugih strokovnjakov s področja kibernetske varnosti, se je zelo uspešno branila in med 24 ekipami zasedla odlično šesto mesto.

 

 

V Sloveniji se je začela največja mednarodna vaja kibernetske obrambe in strateškega odločanja Locked Shields 22

Fotogalerija