Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


 


Arhiv: UKREPANJE GLEDE POPLAV


Spoštovani članice in člani Združenja za informatiko in telekomunikacije,

na GZS in ZIT z zaskrbljenostjo spremljamo razmere na terenu in posledice katastrofalnih poplav, ki so prizadele ljudi in podjetja. V sodelovanju z našimi regionalnimi zbornicami neposredno komuniciramo z našimi člani na prizadetih območjih, ugotavljamo stanje in potrebe po pomoči in organiziramo ustrezne aktivnosti. Hkrati aktivno sodelujemo z vlado in ministrstvi s predlogi za zagotavljanje ustreznih ukrepov, ki bi omogočili hitro in učinkovito reševanje težav prizadetih podjetij. Stališča GZS lahko vsakodnevno spremljate tudi v medijih.    

Hkrati smo ponosni na naše člane – telekomunikacijska podjetja, ki so takoj preko vikenda v sodelovanju z URSIV in URSZR ukrepala in tudi v medsebojnem sodelovanju vzpostavila delovanje večine mobilnih komunikacij na prizadetih območjih, kljub mnogim porušenim lokacijam, pretrganim fiksnim komunikacijam, težavam z električnim napajanjem in podobno.

Posredujemo vam nekaj informacij in povezav, ki vam lahko pomagajo pri ukrepanju, doniranju sredstev, ponujanju pomoči drugim podjetjem in podobno:

 

  • Če lahko prizadetim podjetjem ponudite tehnično-strokovno pomoč, se prosim vpišite TUKAJ. Ta ponudba ne bo javno objavljena. V tem primeru bomo interno znotraj GZS skupaj z regionalnimi zbornicami poskrbeli za povezovanje s podjetji, ki tako pomoč potrebujejo. 

  • Če želite ponuditi pomoč prizadetim podjetjem s prepotrebnimi materialnimi dobrinami, kot so na primer gradbeni material, strojna oprema, sanitetni material, živila, oblačila, obutev in podobno, da priskočite na pomoč svojim stanovskim kolegom in državljanom, ki so se znašli v stiski, se lahko vpišete s svojo solidarnostno ponudbo TUKAJ. Ta ponudba bo javno objavljena.

  • Aktualna solidarnostna ponudba

 

Potrebe prizadetih podjetij pri odpravljanju posledic se spreminjajo iz dneva v dan, prepričani smo, da bodo kmalu prišle na vrsto različne potrebe po pomoči na IKT področju, zato je vaša pomoč oz. solidarnostna ponudba na tem področju zelo pomembna. Mi bomo te potrebe spremljali.

Če imate še kakšne dodatne predloge ukrepanja vas vabimo, da nam jih sporočite na zit@gzs.si. Ker v tem trenutku res moramo pokazati svojo maksimalno solidarnost in podporo prizadetim ljudem, podjetjem, območjem.

Ekipa ZIT

 

Fotogalerija