Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: Donar ponovno med dobitniki prestižne nagrade Red Dot!

Stol Nico Less, ki ga je za podjetje Donar zasnoval Primož Jeza Studio, je bil med 5.214 izdelki in inovacijami iz 57 različnih držav, nagrajen z mednarodnim priznanjem Red Dot Product Design 2016 winner, za presežek na področju oblikovanja. Čestitamo!

Arhiv: Četrti razvojni dan gozdno-lesnega sektorja

V sredo, 9. Marca 2016 je bil na Gospodarskem razstavišču v okviru obsejemskih dejavnosti sejma DOM Ljubljana 2016 organiziran 4. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA.

Arhiv: Delavnica Dizajn management kot pot k razvoju podjetja in produktov

Na Gospodarski zbornici se je 18. februarja v okviru Razvojnega centra kreativne pohištvene industrije (RC31), odvila delavnica z naslovom Dizajn management kot pot k razvoju podjetja in produktov.

Arhiv: Razprava lesarske politike na festivalu Lesena ikona 2016

V Mestu oblikovanja so se 4. februarja 2016 zbrali razpravljavci o Lesarski politiki.

Arhiv: Obisk Kitajske delegacije

Prvega in drugega februarja 2016 smo na Združenju lesne in pohištvene industrije gostili Kitajsko delegacijo državnih in gospodarskih predstavnikov iz področja gozdarstva in lesarstva.

Arhiv: Projekt Leonardo Da Vinci VETAAL se je zaključil!

Decembra 2015 se je končal mednarodni projekt Leonardo Da Vinci VETAAL z naslovom »Razvoj usposabljanja za evropske pohištvene strokovnjake pri oblikovanju in proizvodnji pohištva z integracijo »Ambient Assisted Living (AAL) sistemov za oskrbo in podporo starejših in invalidov«.

Arhiv: 4. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

Glavni namen dogodka je predstaviti strokovni in širši javnosti pestrost in širino razvojnih aktivnosti v gozdno-lesni verigi, predstavitve dobrih praks vključevanja podjetij v evropske projekte Obzorja 2020 in 7. Okvirnega programa ter prikaz obstoječih in prihodnjih oblikah sektorske in državne podpore razvoju.

Arhiv: Razvojna delavnica ‘Design management in znamčenje kot sistemska smer razvoja lesarskih podjetij’

10. decembra 2015, v stavbi Slovenijalesa v Ljubljani, je potekala delavnica z namenom spodbuditi uporabo sodobnih konceptov preoblikovanja poslovnih modelov v lesarskih podjetjih ter zagotoviti podporo panožnemu sistemu usposabljanja v lesni panogi.

Arhiv: Lesarska delegacija na Kitajsko, 3. do 8. november 2015

Na povabilo podpredsednika Vlade Ljudske republike Kitajske g. Wang Yanga je bila pod vodstvom ministra mag. Dejana Židana, od 3. do 8. novembra 2015 na uradnem obisku na Kitajskem vladna in gospodarska delegacija, sestavljena iz predstavnikov 28 podjetij iz živilskopredelovalne in lesnopredelovalne industrije ter Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: 2. Posvetovanje Gozd in les – slovenski gozd za Slovenijo

Slovenska akademija znanosti in umetnosti je konec oktobra organizirala drugo posvetovanje Gozd in les - slovenski gozd in les za Slovenijo. Namen posveta je bil prikazati stanje v gozdno lesnem sektorju in možnosti za še hitrejši razvoj. Direktor Združenja lesne in pohištvene industrije je na prvem srečanju natančno predstavil vzroke za propadanje lesnopredelovalne panoge v zadnjih treh desetletjih.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.