Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: 6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

14. marca 2018 se je na Gospodarskem razstavišču v okviru ob sejemskih dejavnosti sejma DOM Ljubljana odvil 6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA, katerega glavni namen je bil predstaviti širši strokovni javnosti pestrost in širino razvojnih aktivnosti v gozdno-lesni verigi.

Arhiv: Razstava »Lučka« na Srednji lesarski šoli Ljubljana

V začetku februarja 2018 so na Srednji lesarski šoli Ljubljana odprli razstavo lučk. Razstavljenih je več kot 120 izdelkov njihovih dijakov.

Arhiv: Radikalna sprememba pri oskrbi z lesom iz državnih gozdov

Združenje lesne in pohištvene industrije (ZLPI) je januarja 2017 dalo pobudo vodstvu MKGP za prodajo gozdnih lesnih sortimentov (GLS) iz državnih gozdov preko dolgoročnih pogodb.

Arhiv: 6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA

6. RAZVOJNI DAN GOZDNO-LESNEGA SEKTORJA »Razvoj kot edina alternativa po poti do uspeha« v sredo, 14. marca 2018 ob 11.00 uri, v dvorani URŠKA na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Arhiv: FSC naredil nacionalno oceno tveganja tudi za Slovenijo

FSC organ je v sklopu spreminjanja svojih pravil za certificiranje lesa lani naredil nacionalne ocene tveganja (FSC CNRA), kot osnovo za opredelitev tveganja oskrbe z okroglim lesom iz gozdov posameznih držav, tudi za Slovenijo.

Arhiv: Kamen želi po poti lesa

Drzno razmišljanje o kamnu

Arhiv: Srednja lesarska šola Škofja Loka se predstavi

Razstava Srednje lesarske šole Škofja Loka na Gospodarski zbornici Slovenije

Arhiv: Združenje lesne in pohištvene industrije nosilec stebra LES v okviru 2. faze projekta Strateško razvojno inovacijskega partnerstva za področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL)

Steber LES povezuje več kot tretjino članov SRIP PSiDL, ter se fokusira na uporabo lesa in lesnih kompozitov v gradnji ter notranji opremi.

Arhiv: Študijski obisk na temo digitalizacije v Nemčiji

14. novembra 2017 je bil organiziran študijski obisk partnerjev KOCles 2.0 v Karlsruhe v Nemčiji, kjer s si ogledali primere podjetij ter institucij, ki so dejavne na področju digitalizacije.

Arhiv: Posvet “Izzivi v lesarstvu”

V okviru sejma AMBIENT Ljubljana,je 9. novembra 2017 Društvo lesarjev Slovenije skupaj s partnerji organiziralo posvet “Izzivi v lesarstvu” in okroglo mizo Industrija 4.0.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.