Združenje lesne in pohištvene industrije

Novice


Arhiv: FSC naredil nacionalno oceno tveganja tudi za Slovenijo

FSC organ je v sklopu spreminjanja svojih pravil za certificiranje lesa lani naredil nacionalne ocene tveganja (FSC CNRA), kot osnovo za opredelitev tveganja oskrbe z okroglim lesom iz gozdov posameznih držav, tudi za Slovenijo.

Arhiv: Kamen želi po poti lesa

Drzno razmišljanje o kamnu

Arhiv: Srednja lesarska šola Škofja Loka se predstavi

Razstava Srednje lesarske šole Škofja Loka na Gospodarski zbornici Slovenije

Arhiv: Združenje lesne in pohištvene industrije nosilec stebra LES v okviru 2. faze projekta Strateško razvojno inovacijskega partnerstva za področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL)

Steber LES povezuje več kot tretjino članov SRIP PSiDL, ter se fokusira na uporabo lesa in lesnih kompozitov v gradnji ter notranji opremi.

Arhiv: Študijski obisk na temo digitalizacije v Nemčiji

14. novembra 2017 je bil organiziran študijski obisk partnerjev KOCles 2.0 v Karlsruhe v Nemčiji, kjer s si ogledali primere podjetij ter institucij, ki so dejavne na področju digitalizacije.

Arhiv: Posvet “Izzivi v lesarstvu”

V okviru sejma AMBIENT Ljubljana,je 9. novembra 2017 Društvo lesarjev Slovenije skupaj s partnerji organiziralo posvet “Izzivi v lesarstvu” in okroglo mizo Industrija 4.0.

Arhiv: Člani ZLPI prejemniki nagrad na sejmu pohištva AMBIENT Ljubljana 2017

Tudi na letošnjem pohištvenem sejmu, so med prejemniki nagrad člani Združenje lesne in pohištvene industrije.

Arhiv: GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije prejemnik nagrade Biotehniške Fakultete

Ob 70. obletnici Biotehniške Fakultete, je GZS – Združenje lesne in pohištvene industrije prejelo nagrada Biotehniške Fakultete za dolgoletno sodelovanje!

Arhiv: Nova Kolektivna pogodba za lesarstvo

Po skoraj enoletnih prizadevanjih, z večjim številom pogajanj, je bila 11. 10. 2017 podpisana nova Kolektivna pogodba za lesarstvo.

Arhiv: Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo (SRIP) za področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo (PSiDL)

Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo (SRIP) za področje Pametne stavbe in dom z lesno verigo (PSiDL) je bilo formirano marca 2017. Konec julija pa so državni sekretarji potrdili njegov akcijski načrt.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.