Združenje za informatiko in telekomunikacije

Novice


Arhiv: Ministrsko srečanje o digitalni transformaciji Zahodnega Balkana v uvodu Strateškega foruma Bled 2016

Bled, 5. septembra 2016 - Na ministrskem srečanju, ki je potekala v okviru strateškega blejskega foruma, so predstavniki vlad, zbornic in podjetij iz držav regije zahodnega Balkana razpravljali o možnostih in priložnostih za pospešitev digitalnega preoblikovanja ter za krepitev regionalnega sodelovanja na območju zahodnega Balkana. Gospodarske zbornice so podpisale Enotno digitalno iniciativo (EDI) s ciljem povezovanja držav zahodnega Balkana za uspešen razvoj, gospodarsko rast in blagostanje »Future Region«. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Ministrstva za javno upravo.

Arhiv: Konferenca ''Digitalna transformacija zahodnega Balkana'' a

V okviru programa Strateškega foruma Bled 2016 bo v ponedeljek, 5. septembra, potekala konferenca »Digitalna transformacija zahodnega Balkana«.

Arhiv: Vabilo na Ustanovni Zbor članov Sekcije za kibernetsko varnost ZIT dne 5. julija 2016

Informacije, njihova obdelava in skoraj neskončno hitro razširjanje, so sprostile ogromen človeški potencial na globalnem nivoju. Splošen razvoj od industrijske revolucije naprej je z dobo, ki jo na kratko lahko poimenujemo kar doba Interneta, dosegel vrhunec v eksploziji družbenega in tehnološkega razvoja. Vse to pa je po vsej verjetnosti šele začetek sprememb. Na obzorju je že internet stvari, ki bo morda na naše življenje vplival hitreje in globlje kot dosedanji razvoj informacijske družbe. Nihče ne ve, kaj vse še slede in kako se bomo uspeli kot posamezniki in kot družba tako hitrim in težko nadzorovanim spremembam prilagoditi. Razvoj ne prinaša le priložnosti, prinaša tudi tveganja.

Arhiv: Slovenska IT podjetja na sejmu CeBIT 2016

Arhiv: Podelili smo nagrade Netko 2015

Danes je na GZS v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrade Netko 2015! Podeljene so bile nagrade v petih kategorijah in dve posebni nagradi netko. Na razpis nagrade Netko 2015 so bili vabljeni projekti, ki v posameznih kategorijah dosegajo vidne uspehe in so s svojo predstavitvijo na spletu stopili korak dlje.