Novice


Arhiv: Predstavitev Akta o načrtu za izredne razmere pri oskrbi s plinom

Spoštovani člani Zbornice elektronske in elektroindustrije,

Agencija za energijo je v začetku septembra 2022 v javno obravnavo podala predlog Akta o načrtu za izredne razmere pri oskrbi s plinom. V procesu obravnave je GZS skupaj z MGRT aktivno sodelovala z Agencijo pri oblikovanju akta, podajanju pripomb, prikazu preseka potreb po zemeljskem plinu po različnih sektorjih gospodarstva ter prikazu zapletenost in prepletenost industrije glede odvisnosti od plina (tehnološke zahteve, verige vrednosti, dobavne verige…).  
Svet Agencije za energijo je na 96. redni seji 20. oktobra 2022 sprejel Akt o načrtu za izredne razmere pri oskrbi s plinom, ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 136/22, z dne 25.10.2022 in je začel veljati naslednji dan po objavi.
S tem aktom se določajo ukrepi za odpravo ali zmanjšanje učinka krize in vpliva motenj v oskrbi s plini; postopki, vloge in odgovornosti podjetij plinskega gospodarstva in odjemalcev na posamezni stopnji krize pri oskrbi s plinom; vrstni red zmanjšanja ali prekinitve odjema plina posameznim vrstam odjemalcev glede na namen, za katerega porabljajo plin v svojih trošilih, in gospodarski pomen, ki ga imajo za gospodarstvo ter oskrbovalne verige v Republiki Sloveniji in tujini ter način zniževanja porabe.
Akt je zelo pomemben za naše člane, ker je na to temo, predvsem s tehničnega vidika, še ogromno vprašanj. Zato smo povabili Agencijo za energijo kot organ, ki je predpis pripravljal in ga najbolj pozna, da ga predstavi vsem našim zainteresiranim članom.

Predstavitev bo potekala spletno preko aplikacije Microsoft Teams, dne 1.12.2022 od 10.00 do 11.30 na povezavi:

Pridružite se v računalniku ali spletni aplikaciji
Kliknite tukaj za pridružitev srečanju
ID srečanja: 344 211 817 007
Geslo: UVfb3e 

Z lepimi pozdravi,
Ekipa ZEE

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.