Varstvo okolja

Novice


Do leta 2035 bi potrebovali še en planet

Do leta 2035 bi potrebovali še en planet

Okoli 130 strokovnjakov s področja varstva okolja in krožnega gospodarstva se je 31. maja udeležilo Okoljskega dne, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije v počastitev svetovnega dneva varstva okolja. Beseda je tekla o svežnju nove evropske zakonodaje o odpadkih in inovativnih pristopih v gospodarstvu.

Arhiv: Vizija za krožno gospodarstvo na področju plastike

Delovno srečanje - izmenjava mnenj o usmeritvah in ukrepih, ki jih predlaga EU za uresničitev vizije za krožno gospodarstvo na področju plastike, 7. junij 2018, 9.00, GZS, dvorana F

Arhiv: Odpadek ali proizvod: kje je ločnica?

Aprila je Evropski parlament sprejel nov zakonodajni sveženj o odpadkih. Želite izvedeti več o novostih nove zakonodaje in kje je ločnica med odpadki in proizvodi? Kako iz odpadkov pridobimo nove proizvode? Kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni? Pridružite se nam in soustvarjajte z nami!

Arhiv: e-mesečnik: okoljskE-novice GZS

Vabimo vas k prijavi na e-mesečnik okoljskE-novice GZS.

Arhiv: Posvet - Okoljsko oblikovanje in inovacije kot del krožnega gospodarstva za večjo konkurenčnost slovenskega gospodarstva, 6. 4. 2018

Želite slediti novostim na področju inovacij in razvoju novih znanj? Udeležite se posveta projekta MOVECO, ki bo na sejmu GREEN, v Gornji Radgoni v petek, 6. 4. 2018. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Tvoje smeti so moj zaklad

MOVECO projektni partnerji smo izdali Newsletter II, s katerim vas seznanjamo o novostih. Prijetno branje!

Arhiv: Javno posvetovanje: nov inovacijski sklad EU (nizko-ogljične tehnologije)

EU bo del prihodkov iz sistema EU za trgovanje z emisijami (EU ETS) prenesla v nov Inovacijski sklad, namenjen za demonstracijske projekte s področja nizko-ogljičnih tehnologij.

Arhiv: GRADIVA - Konferenca Retracking - Sledi zanki / Conferenza Retracking - Segui il nodo

Spregovorili smo o možnostih, ki jih ponujajo kombinacije inovativnih, novih tehnologij za predelavo in povečano sledljivost za zapiranje snovnih tokov materialov iz polimerov s steklenimi vlakni.

Arhiv: Konferenca Retracking - Sledi zanki / Conferenza Retracking - Segui il nodo

Vas zanimajo možnosti, ki jih ponujajo kombinacije inovativnih, novih tehnologij za predelavo in povečano sledljivost za zapiranje snovnih tokov? Ti interessano le possibilità offerte dalle combinazioni di tecnologie di elaborazione innovative e nuove e una maggiore tracciabilità per chiudere i flussi di materiale?

Arhiv: Vpis podjetij in samostojnih podjetnikov, ki dajejo v promet manj kot 15.000 kg embalaže letno v evidenco ARSO

Obstoječa podjetja, ki opravljajo dejavnosti v zvezi z embalažo, se morajo vpisati do 31. 1. 2018, nova pa v 30 dneh po začetku opravljanja dejavnosti.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.