Varstvo okolja

Novice


NEPN na vročem stolu ustanovne seje Strateškega sveta GZS za okolje

Ljubljana, 31. januar 2020 – Člani Strateškega sveta GZS za okolje so na ustanovni seji kritično razpravljali zlasti o predlaganem nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu (NEPN), odprli pa so tudi druga, za gospodarstvo trenutno najbolj pereča okoljska vprašanja, kot so ravnanje z odpadki, vključno s termično obdelavo odpadkov, ter okoljevarstvena dovoljenja.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

V sredo, 29. januarja 2020, je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, potekala mednarodna konferenca "Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije". Dogodek smo organizirali v sodelovanju z Agencijo RS za okolje.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

Spoštovani, v sodelovanju z Agencijo RS za Okolje vas vabimo 29.1. 2020 na konferenco o vplivu najboljših razpoložljivih postopkov na zahteve in vsebino okoljevarstvenih dovoljenj naših proizvodnih podjetij.

Arhiv: Vabilo na Seminar projekta Retracking - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

V okviru projekta Retracking vas vabimo na seminar “Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki”, ki se bo odvijal v četrtek, 23. Januar 2020 med 15:45 in 17:15 v prostorih Univerze v Novi Gorici, Dvorec Lanthieri, predavalnica 1.4., Glavni trg 8, 5271 Vipava, Slovenija.

Kaj je dobro vedeti, ko vstopate v predhodni postopek

Kaj je dobro vedeti, ko vstopate v predhodni postopek

Čemu se izogniti, ko vlagate zahtevek za preverjanje, ali je potrebna presoja vplivov na okolje.

Arhiv: Posvet FUTUREFLOW kot priložnost za industrijo

Arhiv: Gradiva z Zaključne konference projekta RETRACKING - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

V okviru projekta Retracking je 29.11.2019 na GZS v Ljubljani potekala zaključna konferenca projekta Retracking , na kateri so prisotni izmenjali izkušnje pri ravnanju z odpadki iz kompozitov in drugih plastičnih materialov ter se posvetili vprašanju, katere rešitve so najprimernejše in izvedljive. Dogodka se je udeležilo 77 predstavnikov slovenskih in italijanskih podjetij, tako iz zasebnega kot javnega sektorja, javnih institucij in drugih zainteresiranih javnosti. Več o dogodku si lahko preberete v Izjavi za javnost.

Arhiv: Vabilo na zaključno konferenco projekta RETRACKING - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

Zaključna konferenca mednarodnega projekta RETRACKING bo potekala v petek, 29. novembra 2019, med 10:00 in 14:00, v Dvorani A, 1. nadstropje, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana. Vabimo strokovnjake s področja okolja (odpadkov), podjetja, kjer ti odpadki nastajajo pri proizvodnji izdelkov (kot so plovila, letala, gradbeni proizvodi, športna oprema, sanitarna oprema…), uporabnike tovrstnih izdelkov ter zbiralce in predelovalce odpadkov in tudi druge zainteresirane na območju programa Interreg Italija – Slovenija in tudi širše.

Arhiv: Izhodiščna poročila, izmenjava izkušenj - vabilo na okroglo mizo

Vabimo vas na okroglo mizo na temo ocene možnosti onesnaževanja tal in podzemne vode ter izhodiščnih poročil, od izkušenj z njihovo pripravo do njihovega vrednotenja v postopkih pridobivanja okoljevarstvenih dovoljenj.

Arhiv: Gradiva z delavnice: Samozadostnost ali povezovanje med državami za boljšo izrabo odpadkov?

V okviru projekta Retracking je 24.10.2019 na Severno Primorski gospodarski zbornici v Novi Gorici potekala čezmejna delavnica , na kateri so prisotni izmenjali izkušnje in obstoječe prakse, s poudarkom na možnostih za boljšo izrabo odpadkov, ki jih ponuja čezmejno sodelovanje med Slovenijo in Italijo. Dogodka se je udeležilo okoli 50 predstavnikov slovenskih in italijanskih podjetij, tako iz zasebnega kot javnega sektorja, javnih institucij in drugih zainteresiranih javnosti.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.