Varstvo okolja

Novice


Arhiv: V okviru projekta RETRACKING izdane Tehnične publikacije

V okviru projekta smo pripravili dve tehnični publikaciji s področja reciklaže odpadkov iz kompozitov, ojačanih s steklenimi vlakni (GFRP) ter sledljivosti izdelkov iz recikliranih GFRP-jev. Na ogled sta naslednji publikaciji v treh jezikih, "Nove možnosti uporabe recikliranih kompozitov, ojačanih s steklenimi vlakni, v gradbenem sektorju", katero je pripravilo podjetje Gees Recycling (slovenska, angleška in italijanska verzija) ter "Razvoj metodologij za aplikacijo in branje RFID čipov v panelih iz polimerov ojačanih s steklenimi vlakni", katero je pripravilo podjetje Infordata Sistemi (slovenska, angleška in italijanska verzija).

Arhiv: Spremembe ZVO-1 v javni obravnavi do 6. 3. 2020

Ministrstvo za okolje in prostor je podaljšalo javno obravnavo do 6. marca 2020.

Arhiv: Vabilo na sestanek na temo ravnanja z nenevarnimi mineralnimi odpadki

Vabimo vas na delovni sestanek, kjer bi se pogovorili o obstoječem stanju na področju ravnanja s temi odpadki, z vidika dejanske možnosti trenutnega ravnanja in porasta stroškov ravnanja z njimi v zadnjem letu. Dotaknili bi se možnosti zmanjševanja in preprečevanja nastajanja teh odpadkov pri povzročiteljih, ter izoblikovali skupna stališča in pričakovanja deležnikov vrednostne verige glede tega problema.

NEPN na vročem stolu ustanovne seje Strateškega sveta GZS za okolje

Ljubljana, 31. januar 2020 – Člani Strateškega sveta GZS za okolje so na ustanovni seji kritično razpravljali zlasti o predlaganem nacionalnem energetskem in podnebnem načrtu (NEPN), odprli pa so tudi druga, za gospodarstvo trenutno najbolj pereča okoljska vprašanja, kot so ravnanje z odpadki, vključno s termično obdelavo odpadkov, ter okoljevarstvena dovoljenja.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

V sredo, 29. januarja 2020, je na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani, potekala mednarodna konferenca "Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije". Dogodek smo organizirali v sodelovanju z Agencijo RS za okolje.

Arhiv: Zaključki BAT in njihova vloga pri določevanju pogojev okoljevarstvenih dovoljenj industrije

Spoštovani, v sodelovanju z Agencijo RS za Okolje vas vabimo 29.1. 2020 na konferenco o vplivu najboljših razpoložljivih postopkov na zahteve in vsebino okoljevarstvenih dovoljenj naših proizvodnih podjetij.

Arhiv: Vabilo na Seminar projekta Retracking - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

V okviru projekta Retracking vas vabimo na seminar “Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki”, ki se bo odvijal v četrtek, 23. Januar 2020 med 15:45 in 17:15 v prostorih Univerze v Novi Gorici, Dvorec Lanthieri, predavalnica 1.4., Glavni trg 8, 5271 Vipava, Slovenija.

Kaj je dobro vedeti, ko vstopate v predhodni postopek

Kaj je dobro vedeti, ko vstopate v predhodni postopek

Čemu se izogniti, ko vlagate zahtevek za preverjanje, ali je potrebna presoja vplivov na okolje.

Arhiv: Posvet FUTUREFLOW kot priložnost za industrijo

Arhiv: Gradiva z Zaključne konference projekta RETRACKING - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

V okviru projekta Retracking je 29.11.2019 na GZS v Ljubljani potekala zaključna konferenca projekta Retracking , na kateri so prisotni izmenjali izkušnje pri ravnanju z odpadki iz kompozitov in drugih plastičnih materialov ter se posvetili vprašanju, katere rešitve so najprimernejše in izvedljive. Dogodka se je udeležilo 77 predstavnikov slovenskih in italijanskih podjetij, tako iz zasebnega kot javnega sektorja, javnih institucij in drugih zainteresiranih javnosti. Več o dogodku si lahko preberete v Izjavi za javnost.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.