Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Usposabljanje za izvajalce presoj vplivov na okolje - DOGODEK PRESTAVLJEN!

 

Spoštovane obiskovalce spletne strani obveščamo, da je dogodek zaradi nepredvidenih okoliščin (višja sila) prestavljen v obdobje druge polovice januarja 2020. Natančnejše informacije o novem terminu bomo objavili na tem mestu takoj, ko bo mogoče. Organizatorji dogodka se iskreno opravičujemo za nevšečnosti in se priporočamo za prijavo na dogodek v novem terminu! 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V sodelovanju z Agencijo RS za okolje, vas vljudno vabimo na usposabljanje za izvajalce presoj vplivov na okolje, kjer bodo predstavljena Navodila izdelovalcem PVO za obravnavo vidika podnebnih sprememb in podatki o podnebnih projekcijah. 


Usposabljanje bo potekalo v četrtek 12. decembra 2019, s pričetkom ob 9. uri in predvidenim zaključkom ob 12. uri. Dogodek bo organiziran v sejni sobi Agencije RS za okolje, IV. nad., Vojkova 1b, Ljubljana.


Namen usposabljanja je dvig kvalitete poročil o vplivih na okolje s ciljem izboljšanja formalne in vsebinske popolnosti vlog, ki jih vložijo investitorji, kar je eden od ukrepov, ki je predviden za zmanjševanje upravnih zaostankov v povezavi s postopki presoj vplivov na okolje in izdaje okoljevarstvenih soglasij.

Prijave do zasedbe mest sprejemamo na spletni povezavi: Gospodarske zbornice Slovenije na dnu te spletne strani. V prijavnici imate prostor, kjer lahko postavite vprašanja v povezavi s to tematiko, pred dogodkom.

PROGRAM

8:30 - 9:00    Registracija

9.00 - 9.05    Uvodni pozdrav (mag. Lilijana Kozlovič) 

9.05 - 9.50    Predstavitev Navodila izdelovalcem PVO (mag. Melanija Lešnjak)
9.50 -10:20  Diskusija

10.20 - 10.50 Odmor

10.50 - 11.20 Negotovosti podnebnih projekcij (Renato Bertalanič)
11.20 - 11.30 Podatki o podnebnih projekcijah (Anže Medved)
11.30 - 11.40 Diskusija

11.40 - 12.00 Povzetek in zaključek


Vljudno vabljeni! 

Priloga: Vabilo 

 

 

Fotogalerija

Obrazec za prijavo

 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.