Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Revizija sistema EU ETS za obdobje po letu 2020

Evropska komisija je včeraj predstavila zakonodajni predlog za revizijo sistema EU za trgovanje z emisijami toplogrednih plinov (EU ETS) s ciljem najmanj 40-odstotnega zmanjšanja emisij do leta 2030 kot del prispevka Unije k novemu svetovnemu podnebnemu sporazumu, ki naj bi bil sprejet v Parizu decembra letos. Navedeno za naprave EU ETS pomeni 43 % zmanjšanje emisij glede na leto 2005.

Arhiv: Vabilo na predstavitev osnutka uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode in pravilnika o določitvi občutljivih območij

Služba za varstvo okolja GZS in Zbornica komunalnega gospodarstva v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor vabimo na predstavitev osnutka uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode in pravilnika o določitvi občutljivih območij, ki bo potekala v prostorih GZS, 3. julija 2015.

Arhiv: Vabilo na okoljski dan 2015

Vpliv spreminjanja podnebja zaznavamo in občutimo že več desetletij. Da bi preprečili nevarne posledice podnebnih sprememb, je bila na mednarodni ravni sprejeta odločitev, da se zadrži rast globalne temperature pod mejo 2 °C glede na pred-industrijsko obdobje. Vprašanje je kako?

Arhiv: Vabilo na delovni posvet o osnutku Uredbe o odpadni električni in elektronski opremi, 22.04.2015

Posvet je namenjen proizvajalcem EE opreme, nosilcem skupnih načrtov, izvajalcem javne službe ter zbiralcem in izvajalcem obdelave OEEO, članom GZS.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.