Varstvo okolja

Novice


Arhiv: NAPOVEDUJEMO sklop spletnih dogodkov treh SRIP-ov

Dogodki na temo TRAJNOSTNEGA RAVNANJA Z OKOLJEM bodo potekali 24., 25. in 26. 11. 2020. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Spletni sestanek "Industrial Emissions Directive – Common Waste Gas in the Chemical Sector (WGC) BREF"

4. novembra bo med 10. in 12. uro potekal spletni sestanek v organizaciji Združenja kemijske industrije o novostih in dogajanju v delovni skupini za BREF in v Direktivi o industrijskih emisijah.

Arhiv: WEBINAR »CIRCULAR DESIGN« ali »TRAJNOSTNO NAČRTOVANJE«

Vabimo vas na brezplačen webinar, kjer vam bodo strokovnjaki s področja trajnostnega načrtovanja predstavili, kako spremeniti vaš poslovni model iz linearnega v krožno in s tem prispevati k varovanju okolja. KDAJ: 21. oktober 2020, od 10.00 do 12.00 KJE: on-line webinar, povezavo vam bomo posredovali po prijavi, obvezna je predhodna prijava.

Arhiv: Podaljšan rok javne obravnave osnutka novega Zakona o urejanju prostora

Pripombe in predloge sprejema MOP do 4. novembra 2020.

Arhiv: Javna obravnava sprememb uredbe o CO2 dajatvi

Komentar lahko oddaste do 29. septembra 2020.

Arhiv: Javna obravnava osnutka Dolgoročne podnebne strategije Slovenije do leta 2050

Pripombe in predloge sprejema MOP do 30. septembra 2020.

Arhiv: FURS objavil nove izdaje podrobnejših opisov okoljskih dajatev

Na spletni strani Finančne uprave RS (FURS) so bili pretekli teden objavljeni spremenjeni dokumenti s podrobnejšimi opisi okoljskih dajatev.

Arhiv: Učinek Brexita na čezmejne pošiljke odpadkov

Obvestilo EK zainteresiranim stranem, da preučijo tokove odpadkov, ki so namenjeni za odstranjevanje v Združenem kraljestvu in priporočila za njihovo prilagoditev.

Arhiv: Prvi SUPer GOSTINEC v Sloveniji

Z veseljem sporočamo, da je podjetje Sovita d.o.o. prvo gostinsko podjetje v Sloveniji, ki je sprejelo zavezo »SUPer GOSTINEC Brez plastike za enkratno uporabo«, ki ga podeljuje Služba za varstvo okolja na GZS v okviru projekta »Piloting marine litter Prevention and Mitigation Measures in Mediterranean Marine Protected Areas«. Vabljeni k zavezi vsi gostinci v Sloveniji, ki že poslujete brez ali z malo plastike za enkratno uporabo, bi to želeli ali pa vas zanima, kaj prinaša nova SUP Direktiva.

Arhiv: Delavnica "SUPer GOSTINCI - Kako zmanjšati uporabo porabo plastike za enkratno uporabo v gostinskih dejavnostih" v okviru Okoljskega dneva gospodarstva 2020

Nezaželeno uhajanje plastike v okolje je ena ključnih tematik, povezanih z odgovornim ravnanjem z okoljem. Plastični proizvodi za enkratno uporabo predstavljajo po številu približno polovico vseh morskih odpadkov, najdenih na evropskih obalah. Lončki za pijačo, posode za živila, pribor, krožniki, slamice in mešalne palčke za pijače, plastenke in drugi vsebniki za pijačo so v široki uporabi v vseh gostinskih obratih. SUP Direktiva zahteva zmanjšanje uporabe teh izdelkov, za nekatere pa dajanje na trg celo prepoveduje. Kateri so že dogovorjeni ukrepi EU na tem področju? Kako se odzivajo in pripravljajo podjetja na te zahteve? O tem bomo razpravljali na delavnici, v okviru 19. Okoljskega dneva gospodarstva, v petek, 5. junija 2020 ob 14:00, z naslovom “SUPer GOSTINCI - Kako zmanjšati uporabo plastike za enkratno uporabo v gostinskih dejavnostih" .

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.