Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Delavnica - Izdelki in odpadki, ki vsebujejo GFRP

Vljudno vas vabimo na delavnico na temo izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo polimerne kompozite utrjenih s steklenimi vlakni (GFRP) z vidika izzivov, ki jih prinaša nova zakonodaja na področju odpadkov in prehod v krožno gospodarstvo.

Arhiv: Omejitve pošiljk odpadkov v JV Azijo

Vse več držav jugovzhodne Azije (Kitajska, Hong Kong, Tajska…) se odloča za omejitev oziroma prepoved uvoza »zelenih« odpadkov, ki sicer v skladu z veljavno zakonodajo za pošiljanje odpadkov preko meja običajno ne potrebujejo predhodne prijave in pisnega soglasja pristojnih organov.

Arhiv: Krožno gospodarstvo – Model prihodnosti

Ljubljana, 16.07.2018 – Na novi spletni platformi lahko podjetja in raziskovalne ustanove iz držav na območju Podonavja izmenjujejo oziroma trgujejo z materiali in proizvodi za ponovno uporabo in ustvarjajo mreže sodelovanja za razširjanje krožnega gospodarstva. Platforma (http://danube-goes-circular.eu/) z virtualno tržnico je nastala v okviru Evropskega Interreg projekta MOVECO, ki združuje partnerje iz desetih držav na območju Podonavja. Mednarodni konzorcij na spletni platformi deležnikom iz gospodarstva in drugih organizacij ponuja nabor orodij za implementacijo konceptov krožnega gospodarstva, z informacijami, ki so pomembne za prehod v krožno gospodarstvo, kot na primer o delovanju shem razširjene odgovornosti proizvajalcev v različnih državah.

Arhiv: e-mesečnik: okoljskE-novice GZS

Vabimo vas k prijavi na e-mesečnik okoljskE-novice GZS.

Arhiv: Konferenca Retracking - Sledi zanki / Conferenza Retracking - Segui il nodo

Vas zanimajo možnosti, ki jih ponujajo kombinacije inovativnih, novih tehnologij za predelavo in povečano sledljivost za zapiranje snovnih tokov? Ti interessano le possibilità offerte dalle combinazioni di tecnologie di elaborazione innovative e nuove e una maggiore tracciabilità per chiudere i flussi di materiale?

Arhiv: Vpis podjetij in samostojnih podjetnikov, ki dajejo v promet manj kot 15.000 kg embalaže letno v evidenco ARSO

Obstoječa podjetja, ki opravljajo dejavnosti v zvezi z embalažo, se morajo vpisati do 31. 1. 2018, nova pa v 30 dneh po začetku opravljanja dejavnosti.

Arhiv: Predstavitev in razprava: osnutek Uredbe o emisijah v zrak iz srednjih kurilnih naprav

V sodelovanju z MOP bomo spregovorili o osnutku nove Uredbe, ki je v javni razpravi do 18. decembra. Vljudno vabljeni!

Arhiv: Informacijski sistem E-TROD za področje okoljskih dajatev

Programska podpora trošarinam in okoljskim dajatvam – dokumenti, ki jih je mogoče predložiti preko IS E-TROD.

Arhiv: Gradiva z delavnice »Shema EMAS v Sloveniji«

V sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor in ZRS Bistra Ptuj je potekala delavnica EMAS, na kateri smo med drugim spregovorili tudi o koristih certificiranja EMAS, ter s tem povezanih težavah in potrebah slovenskih podjetij.

Arhiv: Gradivo s predstavitve osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja

Današnje predstavitve osnutka prenovljenega zakona o varstvu okolja se je udeležilo preko 150 udeležencev. Vabimo vas k ogledu predstavitve, videa dogodka in posredovanju pripomb.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.