Varstvo okolja

Novice


Arhiv: Posvet o energetskem pregledu in novostih CO2 dajatve

Vabimo velika ter srednja in mala podjetja na posvet, ki bo potekal na GZS 13. julija 2016 ob 9.30 - sodelujejo MzI, ARSE, Eko sklad, MOP, MF, FURS.

Arhiv: Pravilnik o metodologiji za izdelavo in vsebini energetskega pregleda – V JAVNI OBRAVNAVI

MzI je v javno obravnavo predložilo osnutek pravilnika, ki določa metodologijo in vsebino energetskega pregleda. Rok za posredovanje pripomb je 25. 3. 2016.

Arhiv: Osnutek uredbe o CO2 dajatvi v javni obravnavi

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je v javno obravnavo predložilo osnutek Uredbe o okoljski dajatvi za obremenjevanje okolja z emisijo ogljikovega dioksida. Vabimo vas, da mnenja in pripombe, ki jih boste naslovili na MOP (rok 20. november 2015), posredujete tudi na GZS-Službo za varstvo okolja – janja.leban@gzs.si .

Arhiv: Vabilo na 2. predstavitev osnutka uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode

GZS, Služba za varstvo okolja in Zbornica komunalnega gospodarstva, vas v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor vljudno vabimo na 2. predstavitev / obravnavo (popravljenega) osnutka Uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode, ki bo v petek, 13. novembra 2015 ob 9.30 uri na Gospodarski zbornici Slovenije.

Arhiv: Usposabljanje o ravnanju z odpadki

Zakonodaja na področju odpadkov je močno razvejena in podvržena stalnim spremembam in novostim. V 2014 je EU komisija sprejela sklep in uredbo, ki sta veljavna neposredno v vseh državah članicah in določata seznam odpadkov in lastnosti zaradi katerih so odpadki nevarni. V letošnjem letu je bila sprejeta nova slovenska uredba o odpadkih, ki bolj natančno določa pojme, kot so stranski proizvod, prenehanje statusa odpadka itd. Če se v svojem podjetju odgovorni za področje okolja in/ali ravnanje z odpadki vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na seminarju, ki bo potekal 8. septembra 2015.

Arhiv: Revizija sistema EU ETS za obdobje po letu 2020

Evropska komisija je včeraj predstavila zakonodajni predlog za revizijo sistema EU za trgovanje z emisijami toplogrednih plinov (EU ETS) s ciljem najmanj 40-odstotnega zmanjšanja emisij do leta 2030 kot del prispevka Unije k novemu svetovnemu podnebnemu sporazumu, ki naj bi bil sprejet v Parizu decembra letos. Navedeno za naprave EU ETS pomeni 43 % zmanjšanje emisij glede na leto 2005.

Arhiv: Vabilo na predstavitev osnutka uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode in pravilnika o določitvi občutljivih območij

Služba za varstvo okolja GZS in Zbornica komunalnega gospodarstva v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor vabimo na predstavitev osnutka uredbe o odvajanju in čiščenju komunalne odpadne vode in pravilnika o določitvi občutljivih območij, ki bo potekala v prostorih GZS, 3. julija 2015.

Arhiv: Vabilo na okoljski dan 2015

Vpliv spreminjanja podnebja zaznavamo in občutimo že več desetletij. Da bi preprečili nevarne posledice podnebnih sprememb, je bila na mednarodni ravni sprejeta odločitev, da se zadrži rast globalne temperature pod mejo 2 °C glede na pred-industrijsko obdobje. Vprašanje je kako?

Arhiv: Vabilo na delovni posvet o osnutku Uredbe o odpadni električni in elektronski opremi, 22.04.2015

Posvet je namenjen proizvajalcem EE opreme, nosilcem skupnih načrtov, izvajalcem javne službe ter zbiralcem in izvajalcem obdelave OEEO, članom GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.