Varstvo okolja

Novice


Strokovna delavnica: Eko-inovativnost in preprečevanje odpadkov

Vas zanima kaj v resnici so ekoinovacije? Kako izboljšati ravnanje z okoljem in zmanjšati nastajanje odpadkov? Vabimo vas, da se nam pridružite na strokovni delavnici 19. decembra ob 9.30.

Izdelek je čudovit, kaj pa odpadek?

Izdelek je čudovit, kaj pa odpadek?

Priča smo razvoju novih materialov, ki ne le nadomeščajo bolj tradicionalne materiale v obstoječih izdelkih, ampak poganjajo razvoj novih izdelkov izjemnih lastnosti. Kaj pa, ko pristanejo med odpadki?

Gradiva z delavnice projekta Retracking na temo izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo polimerne kompozite, utrjene s steklenimi vlakni (GFRP), ki je bila 25. oktobra na GZS.

Na delavnici smo spregovorili o izzivih, ki jih prinaša nova zakonodaja o ravnanju z odpadki in prehod v krožno gospodarstvo za področje izdelkov, ki vsebujejo GFRP.

Trajnost je¨in

Gradiva z delavnice Trajnost je ¨in¨19.10.2018

Odgovorno. Krožno. Gospodarno.

Kratki animacijski video "Odgovorno. Krožno. Gospodarno. Vabimo k ogledu!

Arhiv: Potujoča razstava krožnega gospodarstva

Vabimo vas na potujočo razstavo projekta MOVECO. Razstava ponuja vpogled v aktivnosti projekta in predstavlja primere dobrih praks in priložnosti krožnega modela gospodarstva v Podonavju. Na razstavi se predstavljajo primeri krožnih praks iz Avstrije, Madžarske, Nemčije, Romunije in Slovenije.

Arhiv: Trajnost je "in"

Marsikatero podjetje je že spoznalo, da se trajnostno poslovanje splača! Veliko podjetij pa se še vedno sprašuje »Kako vpeljati nove okoljske trende in zahteve v vsakdanjo prakso svojih podjetij ter se pravočasno soočiti s stalnimi, novimi izzivi, ki jih med drugim prinaša tudi nova zakonodaja[1] še posebej, z vidika razvoja trajnejših proizvodov in njihovih sestavnih delov? Izhodišča in možne različne pristope k trajnostni in odgovorni zasnovi proizvodov in njihovih sestavnih delov bomo spoznavali na skupnem plenarnem delu in na treh delavnicah, ki bodo potekale istočasno v dvoranah A, E in F po uvodnem plenarnem delu. V sklopu delavnic vas vabimo tudi na skupni ogled razstave krožnega gospodarstva na območju Podonavja!

Arhiv: Delavnica - Izdelki in odpadki, ki vsebujejo GFRP

Vljudno vas vabimo na delavnico na temo izdelkov in odpadkov, ki vsebujejo polimerne kompozite utrjenih s steklenimi vlakni (GFRP) z vidika izzivov, ki jih prinaša nova zakonodaja na področju odpadkov in prehod v krožno gospodarstvo.

Iz že rabljenih surovin nastajajo novi izdelki

Iz že rabljenih surovin nastajajo novi izdelki

Predstavljamo okolju prijazne rešitve podjetij, ki so člani GZS.

Orodje za prehod v krožno gospodarstvo v Podonavju

Orodje za prehod v krožno gospodarstvo v Podonavju

Razmišljate o konkretnih ukrepih za prehod v krožno gospodarstvo? Preizkusite našo spletno platformo z virtualno tržnico.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.